Zanimljivosti

Uzinić vjernicima: Molite za papu Franja!

Uzinić vjernicima: Molite za papu Franja!

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić na svom Facebook profilu objavio je poruku vjernicima Dubrovačke biskupije prigodom izbora pape Franja.

“Poštovane redovnice i redovnici, vjeroučiteljice i vjeroučitelji, bogoslovi i sjemeništarci, subraćo svećenici, dragi vjernici dubrovačke biskupije, sestre i braćo u Kristu!

U srijedu, 13. ožujka 2013., radosna srca smo dočekali vijest da smo dobili novoga Papu, Petrovog nasljednika i biskupa Rima, u osobi kardinala Jorgea Maria Bergoglia, koji je uzeo ime Franjo.

Zvonjavom zvona iskazali smo svoju radost, a svoju zahvalnost Gospodinu, koji nam po svome Duhu uvijek iznova daruje radost i novost, izreći ćemo u nedjelju, 17. ožujka 2013., pjevanjem himna „Tebe Boga hvalimo“ na euharistijskim slavljima u našim župama.

Svojim prvim obraćanjem javnosti papa Franjo nas je pozvao na molitvu za uspjeh njegova služenja, ali i na zauzimanje oko bratstva, ljubavi i međusobnog povjerenja.

Odazivajući se tom pozivu, sve vas potičem na ustrajnu molitvu za novoga papu Franja, da bi, rasvijetljen i pomognut Duhom Božjim i ohrabren zagovorom Majke Marije, mogao hrabro voditi Crkvu putem poniznosti, vjerodostojnosti i neustrašivog svjedočenja Uskrsloga Krista ljudima našeg vremena.

Ujedinjen s vama u radosti zbog novoga Petrova nasljednika, na sve vas zazivam obilje Božjeg blagoslova i želim blagoslovljene korizmene dane i dane Velikog tjedna.

Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu,

† Mate Uzinić,
dubrovački biskup”

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist