Natrag
23.2.2019 06:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uzinić vjernicima: Molite za papu Franja!

16.3.2013 @ 1:32 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić na svom Facebook profilu objavio je poruku vjernicima Dubrovačke biskupije prigodom izbora pape Franja.

“Poštovane redovnice i redovnici, vjeroučiteljice i vjeroučitelji, bogoslovi i sjemeništarci, subraćo svećenici, dragi vjernici dubrovačke biskupije, sestre i braćo u Kristu!

U srijedu, 13. ožujka 2013., radosna srca smo dočekali vijest da smo dobili novoga Papu, Petrovog nasljednika i biskupa Rima, u osobi kardinala Jorgea Maria Bergoglia, koji je uzeo ime Franjo.

Zvonjavom zvona iskazali smo svoju radost, a svoju zahvalnost Gospodinu, koji nam po svome Duhu uvijek iznova daruje radost i novost, izreći ćemo u nedjelju, 17. ožujka 2013., pjevanjem himna „Tebe Boga hvalimo“ na euharistijskim slavljima u našim župama.

Svojim prvim obraćanjem javnosti papa Franjo nas je pozvao na molitvu za uspjeh njegova služenja, ali i na zauzimanje oko bratstva, ljubavi i međusobnog povjerenja.

Odazivajući se tom pozivu, sve vas potičem na ustrajnu molitvu za novoga papu Franja, da bi, rasvijetljen i pomognut Duhom Božjim i ohrabren zagovorom Majke Marije, mogao hrabro voditi Crkvu putem poniznosti, vjerodostojnosti i neustrašivog svjedočenja Uskrsloga Krista ljudima našeg vremena.

Ujedinjen s vama u radosti zbog novoga Petrova nasljednika, na sve vas zazivam obilje Božjeg blagoslova i želim blagoslovljene korizmene dane i dane Velikog tjedna.

Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu,

† Mate Uzinić,
dubrovački biskup”

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana