Natrag
21.5.2018 20:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO/UZINIĆ S MISNOG SLAVLJA ‘Štovanjem relikvija štujemo svečev život, ne smrt’

17.9.2017 @ 11:43 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Svečano koncelebrirano misno slavlje u svetštu Gospe od Milosrđa povodom boravka relikvije tijela sv. Leopolda Bgdana Mandića u Dubrovniku predvodi dubrovački biskup mon. Mate Uzinić.

-Sveti Leopold nije imao stigme, ali je postao znak Isusove ljubavi. On je po deset i više sati dnevno vršio službu ispovjednika. Toliko godina nakon što ga je Gospodin pozvao on nas privlači svojim relikvijama. Mi nismo nekakvi nekrofili kako su nas znali nazivati jer štovanjem relikvija štujemo njegov život ne smrt. Sveti Leopold nam svojim primjerom pokazuje da nije važno što i gdje činimo, važno je da to što činimo, činimo usklađeno s Božjom voljom.

Moramo opraštati, to je osnova našeg društva. Neopraštanje nije kazna za onoga kome nije oprošteno nego za onoga tko nije oprostio – reko je biskup Uzinić pred okupljenim vjernicima.

Sarkofag s relikvijom tijela sv. Leopolda, zaštitnika naše županije, bit će u svetištu Gospe od Milsorđa izložen vjernicima na štovanje do 14 sati kada je svečani ispraćaj za Split.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana