Zanimljivosti

Uzinić predvodio misu za blagdan sv. Duje

Uzinić predvodio misu za blagdan sv. Duje

Naše društvo broji 86,28 posto katolika i 91,36 posto kršćana, ali se mora reći: Nema radnika! To je osnovni problem  – kazao je danas dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u svojoj propovijedi na misnom slavlju na splitskim Prokurativama za blagdan sv. Dujma.

Biskup Uzinić je u svojoj propovijedi pozvao vjernike da se uključe u promicanje vjere te da se u životu posvete duhovnim vrednotama, a ne materijalnim.

– Ne budemo zabrinuti za kesu, za torbu, za obuću. Sve su to simboli potrošačkog društva u kojemu živimo i u kojima vidimo najvišu vrijednost kojoj je sve drugo podlažemo. Nego idimo pred Isusom u svoje obitelji, u škole, u društvo, Crkvu! – istaknuo je Uzinić.

– Pokazujući društvu u kojemu živimo da je moguće bolje, da mi kršćani nismo neprijatelji i kočnica ovoga društva nego garancija njegovog istinskog napretka, da smo oni koji svojim molitvama i djelovanjem oplemenjuju društvo u kojemu žive. To će biti znak da nam je sv. Dujam više od sveca iz prošlosti i lijepe tradicije – poručio je okupljenima biskup Uzinić.

Osvrnuo se i na to kako su mnogi danas, zbog gospodarske krize i brojnih nametnutih i stvarnih potreba koje su ih dovele u dužničko ropstvo, izgubili nadu, osjećaj da je njihov život ima smisla i da imaju budućnost.

– Mnogi imaju potrebu za nekim tko će ih spasiti, shvatiti, slušati, prihvatiti. Mnogi su izgubili vjeru, ono svijetlo koje daje smisao našem postojanju, bez obzira tko smo i što nam je život priuštio sa svojom logikom. Ne smijemo dozvoliti starom tužitelju braće naše, đavlu, da nas zavodi svojim lažima proglašavajući neprirodno prirodnim i prirodno neprirodnim, zlo dobrim, a dobro zlim – rekao je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist