Natrag
17.2.2019 00:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uzinić predvodio misu za blagdan sv. Duje

7.5.2013 @ 19:41 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Naše društvo broji 86,28 posto katolika i 91,36 posto kršćana, ali se mora reći: Nema radnika! To je osnovni problem  – kazao je danas dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u svojoj propovijedi na misnom slavlju na splitskim Prokurativama za blagdan sv. Dujma.

Biskup Uzinić je u svojoj propovijedi pozvao vjernike da se uključe u promicanje vjere te da se u životu posvete duhovnim vrednotama, a ne materijalnim.

– Ne budemo zabrinuti za kesu, za torbu, za obuću. Sve su to simboli potrošačkog društva u kojemu živimo i u kojima vidimo najvišu vrijednost kojoj je sve drugo podlažemo. Nego idimo pred Isusom u svoje obitelji, u škole, u društvo, Crkvu! – istaknuo je Uzinić.

– Pokazujući društvu u kojemu živimo da je moguće bolje, da mi kršćani nismo neprijatelji i kočnica ovoga društva nego garancija njegovog istinskog napretka, da smo oni koji svojim molitvama i djelovanjem oplemenjuju društvo u kojemu žive. To će biti znak da nam je sv. Dujam više od sveca iz prošlosti i lijepe tradicije – poručio je okupljenima biskup Uzinić.

Osvrnuo se i na to kako su mnogi danas, zbog gospodarske krize i brojnih nametnutih i stvarnih potreba koje su ih dovele u dužničko ropstvo, izgubili nadu, osjećaj da je njihov život ima smisla i da imaju budućnost.

– Mnogi imaju potrebu za nekim tko će ih spasiti, shvatiti, slušati, prihvatiti. Mnogi su izgubili vjeru, ono svijetlo koje daje smisao našem postojanju, bez obzira tko smo i što nam je život priuštio sa svojom logikom. Ne smijemo dozvoliti starom tužitelju braće naše, đavlu, da nas zavodi svojim lažima proglašavajući neprirodno prirodnim i prirodno neprirodnim, zlo dobrim, a dobro zlim – rekao je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana