Grad

UZINIĆ POLITIČARIMA “Za vrijeme Feste zanemarite stranačke interese!”

Biskup Uzinić

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u priopćenju se osvrnuo na aktualnu situaciju u povodu održavanja Večere od Kandelore.

„Žao mi je što se Festa sv. Vlaha koristi za predizbornu kampanju različitih političkih opcija i u tome ne želim ni na koji način sudjelovati. Nisam prihvatio poziv župana Nikole Dobroslavića na večeru da bih dao političku podršku bilo kome, nego da bih pozdravio goste i blagoslovio jelo.

Naši prijepori i nesporazumi ne smiju imati utjecaj na naše tradicionalne goste koji, makar je Grad Dubrovnik ove godine u specifičnoj situaciji, svejedno trebaju osjetiti da su u našem Gradu dobrodošli.

Također, smatram da bi se mnogi prijepori izbjegli da ova večera u čast svetog Vlaha, koju ove godine organizira Dubrovačko-neretvanska županija, nije nazvana Večera od Kandelore.

Pozivam sve da do završetka Feste sv. Vlaha zanemare svoje stranačke interese kako bismo svi zajedno, kao vjernici i kao građani, mogli proslaviti Festu sv. Vlaha dostojanstveno, onako kako to i priliči njezinom ugledu.

Mate, biskup“

Pročitajte još

U ČETVRTAK I PETAK Javne rasprave o prijedlozima UPU-a za Nuncijatu, Orašac i Sv. Jakov

Dulist

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Dulist

PRIJAVE DO 3. KOLOVOZA Raspisan natječaj za smještaj studenata u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija