Aktualno

Uzinić: Dubrovčani, izađite na Referendum!

Uzinić: Dubrovčani, izađite na Referendum!

Biskup dubrovački Mate Uzinić oglasio se na svom profilu na društvenoj mreži Facebook u vezi s nedjeljnim referendumom o projektu golfa na Srđu, pozvavši građane da izađu na referendum.

Tako u objavi biskupa Uzinića pod naslovom „'Za' za Referendum!“ stoji:

„'Za' za Referendum!

Posljednjih dana mnogi mi upućuju pitanja vezano uz izlazak na referendum koji se u nedjelju organizira u Dubrovniku i koji treba odgovoriti na pitanje jesmo li ili ne za „usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ“.

Svjestan sam podjela koje ovo pitanje izaziva u našem Gradu, ali sam također svjestan i toga da je referendum jedini način da nadiđemo te podijele. Zato sam dao svoj potpis za referendum.

Zato sada tom potpisu pridružujem poziv stanovnicima ovoga grada da iziđu na referendum i u maniri gesla naših predaka: 'Obliti privatorum publica curate' – 'Zaboravite privatno i brinite se za javno', podrže ono i samo ono što po svojoj savjesti smatraju najboljim za opće dobro našeg Grada i njegovih stanovnika.

+ Mate, biskup“

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist