Aktualno

Uzinić: Dubrovčani, izađite na Referendum!

Biskup dubrovački Mate Uzinić oglasio se na svom profilu na društvenoj mreži Facebook u vezi s nedjeljnim referendumom o projektu golfa na Srđu, pozvavši građane da izađu na referendum.

Tako u objavi biskupa Uzinića pod naslovom „'Za' za Referendum!“ stoji:

„'Za' za Referendum!

Posljednjih dana mnogi mi upućuju pitanja vezano uz izlazak na referendum koji se u nedjelju organizira u Dubrovniku i koji treba odgovoriti na pitanje jesmo li ili ne za „usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ“.

Svjestan sam podjela koje ovo pitanje izaziva u našem Gradu, ali sam također svjestan i toga da je referendum jedini način da nadiđemo te podijele. Zato sam dao svoj potpis za referendum.

Zato sada tom potpisu pridružujem poziv stanovnicima ovoga grada da iziđu na referendum i u maniri gesla naših predaka: 'Obliti privatorum publica curate' – 'Zaboravite privatno i brinite se za javno', podrže ono i samo ono što po svojoj savjesti smatraju najboljim za opće dobro našeg Grada i njegovih stanovnika.

+ Mate, biskup“

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija