Natrag
24.4.2019 20:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uzele otisak prsta s tijela pokojnice!

31.7.2013 @ 13:57 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Nakon smrti 57-godišnjakinje u Dubrovniku, obavljena je medicinska obdukcija tijela kojom je utvrđeno kako je ona umrla prirodnom smrću. No, nakon toga, policijski službenici došli su do saznanja o postojanju sporne 'oporuke',

kojom pokojnica svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu, vrijednosti oko dva milijuna kuna, ostavlja jednoj mlađoj ženskoj osobi.

U koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom policija je započela s kriminalističkim istraživanjem tijekom kojeg je utvrđeno da su dvije 20-godišnjakinje, koje su od 13. srpnja 2013.godine pružale medicinsku skrb tada teško bolesnoj 57-godišnjakinji, bez njezinog znanja sačinile oporuku kojom ona svu svoju imovinu ostavlja jednoj od ove dvije 20-godišnjakinje, a to sve u dogovoru s trećom ženskom osobom, u dobi od 53-godine, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi temeljem krivotvorene oporuke.

Sudjelovao i policijski vježbenik

20-godišnjakinja se sumnjiči da je prema dogovoru s ostale dvije ženske osobe, neposredno nakon smrti 57-godišnjakinje na krivotvorenu oporuku stavila otisak prsta s mrtvog tijela pokojnice te angažirala dva svjedoka koji su oporuku potpisali iako u istoj stoji da je napisana za vrijeme života pokojnice, a sve to u prisustvu njezinog mladića, 23-godišnjeg policijskog vježbenika.  

Zbog sumnje da su dvije 20-godišnjakinje počinile kazneno djelo prijevare u pokušaju, 52-godišnjakinja kazneno djelo poticanja na počinjene prijevare u pokušaju i 23-godišnji policijski vježbenik kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave, oni su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom su dovedeni u  nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Odlukom načelnika Policijske uprave, 23-godišnji policijski vježbenik je udaljen s dužnosti, a kriminalističko istraživanje se nastavlja. 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana