Natrag
25.3.2019 10:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

UZ VUKOVARSKU Ispred bazena umjesto parkinga zelena površina

16.7.2015 @ 18:36 Nikša Miletić Grad
4;4

Podijelite:

Rijetko što u modernoj, mirnoj povijesti Dubrovnika uzburka duhove građana kao što to može napraviti problematika parkinga.

Primjera kreativnog, divljeg, bezobraznog itd. prometa u mirovanju ima gotovo na svakom koraku, stoga su glasine o tome kako će se na uštrb 40-ak parkirnih mjesta raditi novi park u Dubrovniku, dočekane u pravom smislu na nož.

Naime, prema prema tvrdnjama koje su DuListu dostavili izvori dobro upoznati s cijelom situacijom, iz gradske uprave na predjelu gdje je sad parking ispred Jugovog plivališta planiraju novu zelenu površinu, navodno park. Situacija je tim gora s obzirom kako je riječ o tzv. Poslovnoj zoni u kojoj je pronalazak parkirnog mjesta i tako i tako gotovo nemoguća misija, a u kojoj je prije nešto više od godinu dana broj parkinga smanjen ispred zgrade DTS-a, a vrijeme parkiranja ograničeno na najviše dva sata bez mogućnosti pretplate.

Na cijelom tom predjelu (Vukovarska ulica, i ulica Ante Starčevića) ‘u najboljim danima’ bilo je nešto više od 160 parkirnih mjesta, a nije teško pretpostaviti koliki bi problem građanima predstavilo ukidanje i cjelokupnog parkinga ispred bazena.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž ne osporava kako je na tom predjelu u planu zelena površina, ali ističe kako nije riječ o nikakvom parku. Dodaje i kako će se zaista ukidati dio parkirnih mjesta, no napominje kako se to neće odnositi na cijelu površinu parkinga ispred bazena.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana