Aktualno

UZ SVJETSKI DAN SIROMAŠTVA Lemozina od nedjelje namijenjena siromašnima

Uskrsna misa u Katedrali

Dubrovačka biskupija pridružuje se obilježavanju prvog Svjetskog dana siromašnih kojeg je proglasio papa Franjo i koji će se diljem svijeta obilježavati u nedjelju, 19. studenog.

Milostinja koja će se te nedjelje prikupljati u župnim crkvama i kapelama, kao i samostanskim crkvama, prema odredbi dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, bit će namijenjena siromašnima, a dijelit će se naknadno preko župnih Caritasa ili biskupijskog Caritasa.

Kako navode iz Dubrovačke biskupije, uz taj dan papa Franjo je uputio i prigodnu poruku naslovljenu ‘Ne ljubimo riječima, već djelima’, a čije naglaske su svećenici pozvani utkati u nedjeljne propovijedi.

U pismu papa, uz ostalo, objašnjava kako želi da u cijelom svijetu kršćanske zajednice postaju sve više i sve bolje konkretni znak Kristove ljubavi prema posljednjima i najpotrebnijima te ističe: -Pozivam čitavu Crkvu kao i muškarce i žene dobre volje da se na taj dan okrenu svima onima koji pružaju svoje ruke i traže našu pomoć i solidarnost. Oni su naša braća i sestre, stvoreni i ljubljeni od jednog Nebeskog Oca. Ovaj Dan želi potaknuti u prvom redu vjernike da reagiraju na kulturu odbacivanja i rasipanja, te da usvoje i prigrle kulturu susreta. Istodobno, taj je poziv upućen svima neovisno o vjerskoj pripadnosti; svi su pozvani na otvorenost i dijeljenje sa siromašnima kroz konkretne znakove solidarnosti i bratstva. Bog je stvorio nebo i zemlju za sve; nažalost, ljudi su podigli barijere, zidove i ograde, izdajući izvorni dar namijenjen cijelom čovječanstvu, bez ikakve iznimke.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist