Zanimljivosti

UZ SVJETSKI DAN HRANE Ne propustite edukativnu radionicu ‘Piramida zdrave prehrane’

Pozivamo vas i svu djecu Mokošice da veselo dođu u nedjelju 16. listopada u 11 sati u naš Eko centar Zeleno Sunce u Mokošici. Obilježit ćemo Svjetski dan hrane edukativnom radionicom na temu ‘Piramida zdrave prehrane’ – kažu nam naši dragi Eko Omblići.

Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine na konferenciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). 1980. godine Generalna skupština organizacije usvojila je obilježavanje ovog dana zbog činjenice da je hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba.

Svjetski dan hrane 16.listopada ove godine obilježava se pod sloganom:

‘Klima se mijenja. Hrana i poljoprivreda moraju također.’

Ovogodišnja tema, koja stavlja u prvi plan utjecaj klimatskih promjena na poljoprivredu te proizvodnju hrane, daje značajan doprinos ovom globalnom i rastućem problemu koji utječe na opću opskrbu hranom i vodom, i stoga zahtjeva hitne akcije i od zajednica – stručnih, znanstvenih, političkih, gospodarskih, ali ništa manje i od nas samih, kao pojedinaca.

Završetak edukativne radionice je u 11 sati i 55 minuta.

Pročitajte još

POZNATA PO ULOZI U SERIJI ‘CSI MIAMI’ Eva LaRue opet uživa u Dubrovniku!

Dulist

KONOVIZIJA 2021. Gostujuće mjesto su Mlini!

Dulist

[VIDEO] Po ričeti Marove none skuhajte štufani grah

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija