Politika

UZ SIGURNU DISTANCU Ovako bi mogao izgledati izlazak na birališta u doba koronavirusa

Uz sve političke opcije, biračima je jedna i dalje najvažnija – HDD. Higijena, dezinfekcija, distanca. Iako mjere za izlazak na izbore struka nije propisala, Dnevnik.hr je pokušao doznati kako bi se birači trebali ponašati na biralištima.

Izbori su odraz zdravlja nacije, a biračka mjesta s više od 1000 glasača, trebala bi imati litru dezinficijensa. Odbor će odrediti jednog člana zaduženog za higijenu. Glasači trebaju prati ruke prije dolaska na biralište, a na biralištu će im biti dezinficirane. Članovi odbora trebali bi se razmaknuti, u metrima. Neće biti primopredaje osobne iskaznice, nego davanje na uvid.

-Još uvijek nemamo na vlasti tu politički garnituru koja će pretpostaviti javno dobro svojim interesima, ali nove snage dolaze – kaže Urša Raukar.

Udaljenost između odbora i glasača, trebala bi biti barem metar i pol. Prije i poslije prebrojavanja odbor će dezinficirati ruke.

-Mislim da izbori neće biti veliki problem, kao što nije što su sada ljudi na ulicama – kaže mikrobiolog Gordan Lauc.

-Osim toga Njemci su dokazali novim istraživanjem da ne ostaje virus niti na papiru ni olovci, da ono istraživanje iz Kine nije bilo točno – kaže mikrobiologinja Vlatka Zoldoš.

No, što češće prozračivanje biračkog mjesta, ne bi trebalo biti stvar izbora, donosi Dnevnik.hr.

Pročitajte još

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

PLENKOVIĆ U ORAŠCU U desetoj izbornoj jedinici kolege se vode ključnim načelima dubrovačke diplomacije

Dulist

Valentin Dujmović nositelj HNS-ove liste u 10. izbornoj jedinici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija