DuList IN

UZ POMOĆ EU Kinookus u raspravi o Europi

UZ POMOĆ EU Kinookus u raspravi o Europi

Udruga Kinookus partner je na projektu Young European Cinema on the Move koji se sufinancira sredstvima Europske unije i realizira u suradnji s Europskim parlamentom, RIFF Festivalom u Rimu i MEDIT Festivalom u Ciudadella de Menorca.

Projekt je zamišljen kao društveni i kulturni događaj na europskoj razini čiji je cilj stvaranje javnog prostora za promišljanje i raspravu o Europi te poticanje građanstva na uključivanje u europske procese odlučivanja.

Projekt će se provoditi od ožujka do rujna 2014. godine u Rimu (Italija), Minorci (Španjolska), Stonu i Dubrovniku (Hrvatska). Kroz cikluse europskog filma, audiovizualne laboratorije za mlade i javne rasprave s predstavnicima europskih institucija, građani i civilno društvo uključivat će se u proces promišljanja o budućnosti Europe i njezinih institucija.

Ove aktivnosti instrumenti su za produbljivanje specifične teme od europskog značaja:rodna ravnopravnost i jednake mogućnosti (Rim), interkulturalnost i integracije (Španjolska) i prehrambena sigurnost (Hrvatska). Temeljni element za razvijanje osjećaja europske pripadnosti približavanje je Europe građanima kako bi aktivno sudjelovali u europskom konstrukcijskom procesu, poznavali funkcioniranje njezinih institucija i prepoznali njezine vrednote.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist