Kultura

UZ OBLJETNICU ROĐENJA Manje poznate crtice iz života Iva Vojnovića

UZ OBLJETNICU ROĐENJA Manje poznate crtice iz života Iva Vojnovića

Dubrovačke knjižnice organiziraju prigodan program povodom 160. obljetnice rođenja Iva Vojnovića, jedanog od najistaknutijih dramskih pisaca moderne, često nazivanim i posljednjim velikim dubrovačkim piscem.

Predavanje o nekim manje poznatim aspektima Vojnovićeve korespondencije održat će dr. sc. Zoran Grijak s Hrvatskog instituta za povijest u ponedjeljak, 9. listopada, u 18:30 sati u Znanstvenoj knjižnici. Ulomke iz pisama čitat će Sebastijan Vukosavić, a bit će postavljena i izložba fotografija i pisama Emki Krstelj iz korespondencije Iva Vojnovića koja se čuvaju u Znanstvenoj knjižnici.

Predavanje će biti podijeljeno u nekoliko tematskih cjelina kroz koje će se, uz izbor nekoliko zanimljivih epizoda iz života pronađenih u korespondenciji, razmatrati osobne sklonosti i djelovanje tog istaknutog hrvatskog književnika o 160. godišnjici njegova rođenja, na osnovu njegova literarnog opusa i rukopisne ostavštine pohranjene u Znanstvenoj knjižnici u Dubrovniku te Hrvatskom državnom arhivu i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist