Kultura

Uz koncert benda Jall Aux Yeux proslava 20 godina Francuske Alijanse Dubrovnik

Predstavnici svih alijansi u Hrvatskoj, kao i predstavnici Francuskog Veleposlanstva i Francuskog instituta u Zagrebu okupit će se u Dubrovniku 25. i 26. listopada u povodu obilježavanja 20 godina od osnutka Francuske Alijanse Dubrovnik. Jedan od ciljeva skupa je okupljanje dubrovačkih profesora francuskog jezika koji podučavaju u osnovnim i srednjim školama radi bolje suradnje i ostvarenja boljih rezultata u radu.

Skup će završiti koncertom sedmeročlanog benda Jall Aux Yeux u subotu, 26. listopada u 21 sati u Klubu Lazareti. Koncert nije rezerviran samo za frankofone posjetitelje. Dapače, posebnost ovog benda je da on ne dolazi iz Francuske već iz susjedne Bosne i Hercegovine gdje je entuzijazmom jednog profesora francuskog jezika formiran bend izvrsnih muzičara koji uglavnom ne govore francuski, ali pjevaju na francuskom. Kroz mješavinu popa, punka, grunga, jazza, rocka, etna i autentičan bosanski patos publika će se zabaviti iako ne mora razumijeti niti jednu riječ. Koncert je u organizaciji Francuske alijanse Dubrovnik u suradnji s Art radionicom Lazareti, a financijski podržan od Francuskog veleposlanstva u Zagrebu. Ulaz na koncert je besplatan.

Pročitajte još

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija