Aktualno

UZ DAN POLICIJE Odana počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu

UZ DAN POLICIJE Odana počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu

Policija slavi svog nebeskog zaštitnika, sv. Mihovila, koji se obilježava 29. rujna. Tim povodom su kod Spomen križa na gradskom groblju Boninovo i ispred zgrade Policijske uprave, kod spomenika poginulim pripadnicima Policijske uprave, položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule policijske službenike. Prema riječima načelnika PU dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, ovo je samo jedan od dana kad se na dostojanstven i svečan način sjećaju svih poginulih, ranjenih i nestalih policijskih službenika.
-Prilika je ovo za zahvaliti se našem nebeskom zaštitiniku za sve ono dobro što smo učinili za dobrobit zajednice u kojoj živimo te da se pomolimo da budemo uspješni i dalje u svom radu na dobrobit svih građana RH – rekao je načelnik Pavličević. Odgovarajući na novinarsko pitanje o svakodnevnim poteškoćama s kojima se policijski službenici susreću u svom radu, Pavličević je rekao kako se svakodnevno susreću s izazovima od kadrovskih do tehničkih i svih ostali. Međutim, poručio je kako ovo nije prilika za govoriti o onome što je bilo loše već da će nastojati da se to loše popravi te da bude bolje ubuduće.
Počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu odali su, osim predstavnika PU dubrovačko-neretvanske i župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih, a molitvu i blagoslov predvodio je policijski kapelan fra Ivo Kramar.
Policijski službenici i djelatnici Policijske uprave i ove će godine sudjelovati na svečanoj svetoj misi u utorak, 29. rujna 2020. u 10 sati u crkvi sv. Mihajla u Lapadu.


Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist