Grad

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti odana počast poginulim braniteljima

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti odana počast poginulim braniteljima

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se obilježava 5. kolovoza, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž položili su vijenac i zapalili svijeću kod Spomen-križa na groblju Boninovo u spomen na poginule branitelje i stradale civile u Domovinskom ratu.

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski te gradski vijećnici Katarina Doršner i Marijo Bekić odali su počast svim stradalima u Domovinskom ratu pored Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju. Sveta misa zadušnica služit će se u Dubrovačkoj katedrali u ponedjeljak, 5. kolovoza 2019., u 20 sati.

Podsjetimo, obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Grad Dubrovnik u suradnji s partnerima – Muzejom Domovinskog rata Dubrovnik, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Kinematografima Dubrovnik i ove godine organizira dvodnevni program proslave. Na Srđu će u tvrđavi Imperijal tako u subotu biti otvorene dvije tematske izložbe, dok će brojni Dubrovčani i posjetitelji u nedjelju na Stradunu uživati u prigodnom koncertu Simfoničara i klape Ragusavecchia s gostima. Iste večeri u Kinu Jadran pretpremijerno se prikazuje film „General“.

Na dan 5. kolovoza Hrvatska se prisjeća vojno-redarstvene akcije „Oluja“ u kojoj je 1995. godine oslobođen grad Knin, ali i jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist