DuList IN

UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA Koncertni spektakl Prljavog kazališta na Stradunu

UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA Koncertni spektakl Prljavog kazališta na Stradunu

U sklopu 5. Dubrovačkog zimskog festivala jedna od najdugovječnijih i najpoznatijih domaćih pop-rock grupa, Prljavo kazalište, održat će koncert povodom Dana dubrovačkih branitelja, na blagdan svetoga Nikole, u četvrtak 6. prosinca, u 20 sati na Stradunu.

Koncertu će prethoditi predstava za djecu ”Sveti Nikola slavi imendan” u 17 sati u Kinu Sloboda. Najmlađe sugrađane očekuje sveti Nikola, a uz njega i Krampus, Anđeo i jedna tete.

Praćeni oduševljenjem fanova svih generacija, dečki iz Dubrave, ove su godine održali spektakularnu turneju povodom 40 godina benda. S proslavom velikog jubileja Prljavci su započeli još u veljači, nizom koncerata u Sloveniji i Hrvatskoj, a nastavili su rasprodanom turnejom u Australiji, pa američko-kanadskom turnejom, a održali su i koncert u Londonu. Uslijedila je kruna turneje u Zagrebu, na stadionu u Kranjčevićevoj ispred 30 000 fanova, a potom i veliki koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Od prvog koncerta na ovoj rođendanskoj turneji, Prljavci su potvrdili da su uistinu već puna četiri desetljeća vrhunski u live nastupima, što će pokazati u punom sjaju i ispred dubrovačke publike u četvrtak na Stradunu. Tom će prigodom Prljavo kazalište zasvirati najveće hitove iz svojeg 40 godina dugog i uspješnog glazbenog opusa. Pjesme ‘Možda dogodine’, ,’S vremena na vrijeme’, ‘Lupi petama’, ‘Uzalud vam trud svirači’, ‘Radio Dubrava’, ‘Devedeseta’, ‘Ruža Hrvatska (Mojoj majci)’, ‘Zaustavite zemlju’, samo su neki od hitova koje će publici na Stradunu zasvirati ovaj dugovječni bend, koji je pisao pop-rock antologiju naših prostora. Dakako, neće izostati ni kultne pjesme poput ‘Sve je lako kad si mlad’, ‘Ne zovi mama doktora’, ‘Crno-bijeli svijet’ i mnoge druge.

A u grad stiže i Sveti Nikola… Čitavu noć stavljao je poklone u dječje čizmice… Umoran i zadovoljan, odlučio je s djecom proslaviti imendan. Tko ga sve čeka, i tko će sve na tu proslavu doći prije njega? Kakve zamke čekaju jednu neozbiljnu tetu i djecu koja se s njom druže? Pokazat će dječja predstava ‘Sveti Nikola slavi imendan’. U kinu Sloboda u četvrtak, 6. prosinca u 17 sati Sveti Nikola, Krampus, Anđeo i jedna tete zabavljaju male Dubrovčane!

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist