Urednički izborŽupanija

UZ DAN DRŽAVNOSTI Tko je sve bio na županovom tradicionalnom domjenku?

UZ DAN DRŽAVNOSTI Tko je sve bio na županovom tradicionalnom domjenku?

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske župan Nikola Dobroslavić održao je tradicionalni domjenak za predstavnike političkog, javnog i vjerskog života u palači Sponza. Čestitavši svima Dan državnosti župan Dobroslavić podsjetimo je kako se njega slavi na dan kada je Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.

-Hoćemo li i nadalje najveći nacionalni blagdan slaviti  na ovaj dan ili će se on vratiti na 30. svibnja, ostaje na Hrvatskom saboru da odluči. Mi ćemo svakako našu državnost slaviti dostojanstveno i svečano kako to i priliči. Pomutnja stvorena promjenom datuma, bilo da je nastala svjeno ili nesvjesno umanjila je zanos u njegovu obilježavanju, što je velik grijeh učinjen prema domovini i našim građanima. To nas iznova opominje kako se u javnom djelovanju, a naročito u politici mora uvijek misliti na dugoročne učinke svake odluke i izgovorene riječi. Posljedice su uvijek dalekosežne i ozbiljne te često veoma teške. Na to podsjeća zbrka koju je prouzročilo jedno olako dano obećanje o provođenju referenduma o izlasku Ujedinjene kraljevine iz EU. Sada svjedočimo dugim, mukotrpnim procedurama, a financijske i druge posljedice tek će za sve uslijediti – istaknuo je Dobroslavić.

-Nakon razaranja u agresiji danas smo treća županija prema indeksu razvijenosti u Hrvatskoj. Odlično koristimo fondove EU, kvalitetno upravljamo pomorskim dobrom, kvalitetno osmišljavamo razvoj, imamo prihvatljiva demografska kretanja, nemamo značajan odljev stanovništva u inozemstvo. Riješili smo dva od tri ključna prioriteta hrvatskoga juga: regionalni status i Pelješki most. Radimo i na realizaciji trećega prioriteta: autoceste do Dubrovnika, konkretno do Osojnika – naglasio je župan Dobroslavić.

Županovom tradicionalnom prijemu uz Dan državnosti odazvali su se, među ostalima, predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović, županovi zamjenici Joško Cebalo i Žaklina Marević, dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicom Orlandom Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, gradonačelnici i načelnici općina, načelnik Policijske uprave dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum te direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović