Kultura

UZ 70. OBLJETNICU DLJI Premijerno prikazan film o ‘festivalu koji je srastao s Dubrovnikom’

UZ 70. OBLJETNICU DLJI Premijerno prikazan film o 'festivalu koji je srastao s Dubrovnikom'

Prvi dio dokumentarnog filma ‘Grad od Igara, Igre od Grada’ podnaslovljenog ‘Prvih sedam desetljeća’ premijerno je prikazan ove nedjelje navečer u Ljetnom kinu Jadran, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i HRT-a. Riječ je o filmu scenarista Vedrana Benića i redatelja Lukše Benića koji je napravljen povodom 70. obljetnice Dubrovačkih ljetnih igara te je simbolično podijeljen u dva dijela.

Prvi dio naziva ‘Prvih sedam desetljeća’ priča je o festivalu koji je s Dubrovnikom srastao i u Dubrovniku pronašao svoje istinsko utočište, ne samo zbog umjetnika koji su stvarali program i dolazili nastupati na jedinstvenim pozornicama, već i zbog građana koji su Igre prihvatili kao nešto bez čega Dubrovnik jednostavno ne bi bio – Dubrovnik. Kroz arhivske snimke i sjećanja sudionika prvi dio dvodijelnog dokumentarca na nepretenciozan način oslikava sedam desetljeća zajedničkoga plova Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Drugi dio filma naziva ‘Sjećanje na budućnost’ kroz razmišljanja relevantnih sugovornika traga za odgovorom ili makar dijelom odgovora na pitanje kako dalje. Nakon premijernih projekcija na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, filmove će najesen emitirati i Hrvatska televizija.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist