Natrag
20.4.2018 12:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uvode se semafori kod Stare bolnice!

20.6.2012 @ 11:20 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

Pored Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik postavljaju se semafori, potvrdio nam je Dinko Mirić, v.d. pročelnik Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne poslove, a cijela cesta od Batale pa do Pila bit će jednosmjerna.

-To će biti jedna traka na kojoj ćemo putem semafora regulirati puštanje vozila s jedne i s druge strane. To je jedino brzo, tehničko i jeftino rješenje – istaknuo je Mirić. Jedan semafor postavit će se na autobusnoj stanici pored Stare bolnice a drugi kod Ženskog đačkog doma. Na naše pitanje hoće li takva regulacija dodatno usporiti promet na toj relaciji, koji je ionako dodatno otežan Mirić je odgovorio:

-Usporit će se, što je neminovno, ali mi moramo osigurati siguirnost  pješaka. Tu vlada latentna opasnost za pješake, invalide, majke s djecom. Kada bude još tu povećan pješački promet zbog otvaranja kampusa, onda ćemo imati još veći problem, a naša je obveza da izbjegnemo rizik – istaknuo je Mirić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana