Aktualno

UVOD U WEB PROGRAMIRANJE Nastavak besplatnih radionica Informatičkog kluba Futura

UVOD U WEB PROGRAMIRANJE Nastavak besplatnih radionica Informatičkog kluba Futura

Informatički klub Futura u četvrtak 2. studenog održao je prvu radionicu iz novog ciklusa besplatnih radionica Uvod u web programiranje za srednjoškolce, studente i građane.

Na prvoj radionici polaznici su se upoznali kako funkcionira web, što su web preglednik, web klijent i web poslužitelj. Nakon toga sa praktičnim primjerima i zadacima je odrađen kratak uvod u HTML i osnove JavaScripta.  

Radionice Uvod u web programiranje će se nastaviti održavati svaki drugi četvrtak od 17 do 19.30 u dvorani B01 na Sveučilištu u Dubrovniku. (Ćira Carića 4) Sljedeća radionica iz ovog ciklusa je 16. studenog, na kojoj će se polaznici upoznati s osnovama CSS-a, s objektnim modelom HTML-a (DOM – Document Object Model), te pristupom i manipulacijom HTML elementima pomoću JavaScripta uz praktične primjere i zadatke.  

S radionicama Uvod u web programiranje Informatički klub Futura sudjeluje u Europskom tjednu programiranja 2017. 

Informatički klub Futura ovaj ciklus besplatnih radionica održava u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. 

 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist