Sport

UVJELJIVO BOLJI Dubrovčani deklasirali jesenskog prvaka!

UVJELJIVO BOLJI Dubrovčani deklasirali jesenskog prvaka!

Odlična predstava dubrovačkih košarkaša u derbiju 17. kola Prve lige. U sportskoj dvorani u Gospinom polju bili su uvjerljivo bolji od jesenskog prvaka, KK Jazine Arbanasi 96:67 (25:16, 20:19, 22:18, 29:14).

Pravo izdanje domaćina nagovijestilo je otvaranje i uvodnih 7:0. U 13. minuti tada rekordnih +15 (31:16) uz raspoloženog Filipa Vujičića. Goste su u igri držali Vranješ i Gulam, no uz kvalitetnu obranu, u četvrtoj četvrtini su gosti potpuno nadigrani – tranzicijom. Gledatelji su mogli uživati u atraktivnim potezima, a momčadsku igru potvrđuje i čak 14 asistencija više od Zadrana.

Vrijedi istaknuti Vlaha Raguža koji je ušao na otvaranju drugog poluvremena i donio potrebnu energiju s klupe. Ponovno je ponajbolji u pobjedničkim redovima bio Ivan Vodopija, a utakmicu sezone odigrao je i mladi reprezentativac Filip Vujičić. KK Dubrovnik igrao je u sastavu: Petrović, Stasjuk, Soko 4, Došen 4, Dubelj 11, Mustapić 7, Koprivica 6, Vujičić 25, Vodopija 21, Lučić 4, Jure Boban 5, Raguž 9. Trener: Željko Vreća. Zadrane su predvodili Tihomir Vranješ s 24 i kapetan Josip Gulam s 19 koševa.
Deseta prvenstvena pobjeda ostavlja Dubrovčane u igri za doigravanje, ali za plasman među četiri najbolje momčadi, trebat će slaviti i na barem jednom od preostala tri gostovanja. Prva prilika je susret 18. kola idući vikend u Zagrebu protiv Rudeša. KK Dubrovnik je s 10 pobjeda i sedam poraza i dalje na petom mjestu od 12 prvoligaša.

-Dubrovčani su igrali kao pravi kolektiv i jednostavno su više željeli ovu pobjedu od nas. Moji košarkaši nikako da nauče iz prijašnjih poraza. Iste smo pogreške radili i u Dubrovniku, a domaćini su to znali iskoristiti. Uz ovakvu igru teško možemo računati na plasman u doigravanje, Dubrovčani su sada u psihološkoj prednosti, a u ovom trenutku igraju i bolje od nas – istaknuo je Denis Skitarelić, trener KK Jazine Arbanasi.

-Važna utakmica i još važnija pobjeda. Bili smo dobri, rastrčani, u nastavku upravo tranzicijom došli do nedostižne prednosti. Nadam se kako su gledatelji uživali u viđenom, mi smo sigurno zadovoljni jer nas ovaj uspjeh približava ulasku u doigravanje. Moj učinak? Ne bih to isticao u prvi plan jer je plod dobre momčadske igre. Večeras sam ja iskočio, drugi put će netko drugi – rekao je Ivan Vodopija, igrač KK Dubrovnik.

Izvor: KK Dubrovnik

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist