Zanimljivosti

‘UVIK FRIŠKO’ Izložba morskog otpada u gruškoj ribarnici

'UVIK FRIŠKO' Izložba morskog otpada u gruškoj ribarnici

Izložba morskog otpada pod nazivom ‘Uvik friško’ bit će otvorena u petak, 26. travnja od 8.00 do 11.00 sati na dubrovačkoj ribarnici (Tržnica u Gružu) u organizaciji splitske Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Radi se o jednodnevnoj izložbi otpada, uglavnom plastičnog, prikupljenog u akciji čišćenja viške plaže Zaglav, koja se postavlja na ribarnicama u četiri hrvatska grada, u cilju podizanja svijesti javnosti o učincima morskog otpada na Jadranski ekosustav.

Izložba se organizira u sklopu međunarodnog projekta ‘ML Repair’, čiji je opći cilj sprječavanje i smanjivanje unosa te raspršivanja otpada u Jadranskome moru.

‘ML Repair’ je projekt talijansko-hrvatskih partnera. Nositelj je CA’ Foscari Fakultet, Sveučilište u Veneciji, a partneri su talijanski Nacionalni Institut za zaštitu okoliša i istraživanje (ISPRA), Udruženje M.A.R.E. i LIMOSA iz Italije te Institut za oceanografiju i ribarstvo, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Split.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist