Natrag
17.2.2019 21:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uvest će informatiku i alternativu za vjeronauk

4.1.2012 @ 21:48 Barbara Đurasović Aktualno

Podijelite:

Svi u Hrvatskoj u javnim školama, javnim fakultetima moraju imati besplatno školovanje ukoliko redovito ispunjavaju svoje obveze i ne samo kada je riječ o školarinama nego i smještaj u domove i udžbenike.

Izjavio je to ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u razgovoru za HRT. Jovanović je dodao kako pri tome računa na pojačani proračun za školstvo te novac iz fondova EU-a.

Ministar je najavio i novosti za učenike – dobivaju obveznu informatiku i to od prvog razreda osnovne škole, te zdravstveni (spolni) i građanski odgoj u 7. i 8. razredu. Jovanović planira uvesti i alternativni predmet vjeronauku u osnovnim školama, te strukovnu državnu maturu od sljedeće godine.

U skladu s tim potpuno bi se trebali promijeniti nastavni planovi i programi, kao i metode učenja i poučavanja. Već se rade novi kriteriji za upis u srednje škole, ali i novi kriteriji za izbor i reizbor ravnatelja. Više će biti školskog, studentskog i rekreativnog sporta, a vrhunskim sportašima Jovanović želi vratiti dignitet.
 

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana