Natrag
25.4.2019 06:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Utvrđen stav o prometnom koridoru

5.3.2012 @ 15:37 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

U Županiji je održan sastanak na kojem su utvrđeni stavovi Županije oko revizije TEN-T smjernica, odnosno utvrđivanja transeuropskih prometnih koridora.

Sastanku su nazočili župan Nikola Dobroslavić, saborski zastupnik Frano Matušić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić, direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić te ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Marina Oreb.
 
Utvrđeno je kako će se od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture tražiti uvrštavanje Jadransko-jonskog koridora sukladno Prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije, potvrđivanje važnosti koridora 5C te prekomorskih veza prema Italiji za teretnu luku Ploče i putničku luku Dubrovnik.

Također, zatražit će se zadržavanje statusa Zračne luke Dubrovnik, Luke Ploče te Luke Dubrovnik u dosadašnjoj kategorizaciji.
 
Inače, buduća transeuropska mreža na teritoriju Hrvatske dogovorena je u pristupnim pregovorima s EU unutar poglavlja 21.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana