Grad

Utrka DuRun10K ide dalje, za prvi dan nove godine svi na Stradun!

DuRun10K 1. Međunarodna novogodišnja utrka

Upravna komisija pokreta Trčanjem za mir odlučila je da će se od ove Nove godine baklja mira paliti u Dubrovniku – svake godine! Naime, prošlogodišnja odlična utrka, istinski međunarodni događaj u Dubrovniku u zimsko vrijeme, i ove godine održat će se na Stradunu 1.1. 2016. u 13 i 30 sati.

Ovo je program:
Utrka će započeti himnom pokreta Trčanjem za mir i paljenjem baklje, na dan Nove godine, na Stradunu, u 13.30sati, start, s 200 trkača iz više zemalja, počinje u 14 sati.

Prošle godine,utrci je prethodilo paljenje baklje za mir u svietu, u suradnji organizatora sa svjetskim pokretom Trčanjem za mir (PeaceRun). Njihova baklja za mir tradicionalno je godinama paljena u drugom gradu svake godine, a od ove je – u nas.

Dubrovnik  tako postaje čvrsta točka i na šarenoj i zgusnutoj svjetskoj mapi trčanja, a utrka DuRun10k i dalje rastući međunarodni događaj i dragocjeni saržaj u gradu.

Ceremonija za pobjednike održat će se oko 16 sati.

Staza utrke je kao i lani: Stradun – Ploče – Viktorija – Žičara – Iza Grada – Pile – Stradun. Promet na toj trasi bit će zaustavljen, uz policijsko osiguranje, od 13.45 do 15.15 sati. Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada, te organizatori utrke mole stanovnike Ploča da imaju razumijevanja za tih 90 minuta stanke.

Sve informacije možete dobiti na:
www.durun10k.com
Facebook : duRu10k

Pročitajte još

DUBROVAČKE TELEFONSKE GOVORNICE Digneš slušalicu, a s druge strane nema ‘tuu tuu’

Mia Njavro Banić

SJEĆANJE NA ĐELA Ugledni glazbenici zapjevali antologijsku pjesmu velikog maestra

Dulist

BRAVO! Dubrovački klasičari drugi na listi najboljih na maturi iz hrvatskog jezika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija