Grad

UTD RAGUSA Dugogodišnjem gubitašu otpisano 2,6 milijuna kuna duga

UTD RAGUSA Dugogodišnjem gubitašu otpisano 2,6 milijuna kuna duga

Nekadašnjem ugostiteljskom divu, tvrtki UTD Ragusa u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika, Vlada Zorana Milanovića otpisala je dug u visini od 2,6 milijuna kuna.

Riječ je o potraživanju Ministarstva financija s osnove kamate, a nakon što je UTD Ragusa, dugogodišnji gradski gubitaš, u cijelosti platila glavnicu duga od 1,7 milijuna kuna.

Dug je nastao još 1998. godine temeljem odluke Vlada RH o davanju državnog jamstva po kreditu Hrvatske banke za obnovu i razvoj hotelsko-turističkim poduzećima na dubrovačkom području u svrhu pripreme turističke sezone. Tada je UTD Raguzi izdano jamstvo od 7 milijuna kuna u korist HBOR-a, a za osiguranje kredita zasnovano je zaslužno pravo na nekretninama u vlasništvu tvrtke i Grada Dubrovnika u korist Ministarstva financija.

Temeljem izdanog jamstva Ministarstvo je izvršilo plaćanja od 1,7 milijuna kuna prema HBOR-u.

Inače, UTD Ragusa nekadašnji je dubrovački ugostiteljski div koji je raspolagao najatraktivnijim prostorima u i oko povijesne jezgre. No, u ratnom i poratnom razdoblju tvrtka je samo nizala gubitke, a gradska uprava godinama je pokušavala osigurati njen opstanak. Danas posluje tek s jednim zaposlenikom – direktorom Igorom Jurišićem.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist