Crna kronika

Utajio 1,3 milijuna kuna poreza od prodaje apartmana u Slanom

Utajio 1,3 milijuna kuna poreza od prodaje apartmana u Slanom

Iz PU dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako su dovršili krim-istragu nad 59-godišnjakom, koga se sumnjiči za dva kaznena djela: utaju poreza i carine te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Konkretnije, sumnjiči ga se da je kao poduzetnik – fizička osoba, na području Dubrovačkog primorja izgradio apartmane za prodaju od kojih je njih tri zadržao bez naknade, odnosno dva je darovao supruzi, a jednog koristi za stanovanje, a sve s ciljem izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o o apartmanima u Slanom, te da se radi o muškarcu s područja Zagreba.

Pedesetdevetogodišnjaka se također sumnjiči da je, s ciljem izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit, veći dio  ugovorene kupoprodajne cijene od prodaje jednog od apartmana zadržao za sebe.

Osim navedenog, sumnjiči se i za povredu obveze vođenja poslovnih knjiga obzirom da u njima nije evidentirao sve poslovne transakcije zbog čega se ne može  utvrditi cjelokupno poslovanje, stanje imovine i obveze poduzetnika.

Opisanim kaznenim djelima Državnom proračunu RH pričinjena je materijalna šteta od preko 1,3 milijuna kuna. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist