Grad

Usvojen Plan upravljanja za Lazarete

Usvojen Plan upravljanja za Lazarete

Plan upravljanja Lazaretima uvodno je objasnila Tatjana Šimac Bonačić. Rekla je kako je ovaj plan već izlasan kroz Strategiju za razvoj kulture, a dodala je kako je lista Srđ je Grad predložila amandman kojim bi se osnovao Savjet postojećih korisnika Lazareta.

Plan se izrađvao tijekom druge polovice 2015. godine, a kako je ispred izrađivača rekla Ana Žuvela za upravljenja se predlažu tri modela – nova tvrtka, javna ustanova ili javna zaklada.

Lukša Matušić pitao je zašto se u materijalima navodi kako su uočeni nedostatci u vidu propuštanja vode, kako kod krovišta, tako i na nekoliko mjesta. Pitao je tko će snositi troškove sanacije, Grad ili izvođač radova, a iznio je i podatak kako su Lazareti izgrađeni s 17 tisuća dukata, odnosno današnjih 1,6 milijuna eura.
-Vidite, kako je jeftino izgrađeno, a traje li ga traje. Nema više tako – poentirao je Matušić.

Rasprava o planu upravljanja brzo se pretvorila u raspravu o aferi Lazareti. Podsjetimo, obnova Lazareta koju je radila tvrtka Monte Mont iz Osijeka trebala je obuhvatiti deset lađa i trg Lazareta za 31 milijuna kuna, no ukupna cijena porasla je na 48 milijuna kuna. Obnovljeno je samo sedam lađa, a posljednje tri lađe Zavod za obnovu Dubrovnika kandidira na EU fondove.

Rasprava je pošla čak i na kućice na Stradunu, a predsjednik GV-a Mato Franković prekinuo je takvu raspravu.

Pero Vićan pitao je zašto nije predložen model upravljanja Lazaretima u smislu preporuke u kontekstu zakonskih mogućnosti, a pitao je i zašto nije održana javna rasprava.

Ana Žuvela odgovorila je kako za ovakvu vrstu plana nije obvezna javna rasprava.

Prijedlog je usvojen većinom glasova s time da je rok za osnivanje javne ustanove ili zaklade bude tri mjeseca umjesto 30 dana.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist