Sport

USUSRET VEČERAŠNJOJ SKUPŠTINI Rašomon ‘kraljice sportova’

Situacija u Atletskom klubu Dubrovnik, koja je već nekoliko mjeseci bila sve zamršenija, proteklih je dana dosegla vrhunac, posebno nakon izborne skupštine proteklog petka, na kojoj je za novog predsjednika izabran Đuro Musladin.

Kako je istaknuto u priopćenju novog vodstva kluba, Musladin je dobio jednoglasnu podršku prisutnih članova, kao i dosadašnjeg predsjednika kluba Ljubomira Medakovića (koji je podnio ostavku iz zdravstvenih razloga) te pismeno predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića ‘koji je opravdao svoju odsutnost neodgodivim obvezama’. Skupština je raspustila stara tijela kluba te izabrala nova, koja je predložio sam Musladin.

‘Gdje su ključevi?’
Idućeg radnog dana, u ponedjeljak, Musladin je posjetio klupske prostorije, htijući, kako je rekao, preuzeti funkciju predsjednika, ali naišao je na zatvorena vrata.
-Zvao sam trenerice Sandru Ivanković i Dariju Ljubojević te tajnicu kluba Marinu Majić. Nijedna mi se nije javila. Zvao sam bivšeg predsjednika kluba Ljubomira Medakovića, koji mi je rekao kako on nikad nije ni imao ključ, već da ga ima trenerica Ljubojević. Pitam se kako to predsjednik nema ključeve službenih prostorija kluba? – izjavio je Musladin nakon neuspješnog pokušaja ulaska u klupske prostorije na lapadskom stadionu. Tijekom davanja izjave Musladinu se ipak javila trenerica Ljubojević te mu rekla kako je trening otkazan do daljnjega te da su o tome prethodno obaviještena sva djeca.
-Trenažni proces natjecatelja ide i ne staje. Preskočene su, odnosno otkazane pripreme koje su trebale biti 3. siječnja te jedno dvoransko prvenstvo, na koje su trebali nastupati. Bivši predsjednik nije imao volju potpisati da se ide na pripreme, iako na računu kluba zadnjeg dana 2017. ima 192 499 kuna. Dakle, novac je neupitan. A imam informaciju da su trenerice dobile svoju zasluženu plaću. Ne znam zašto djeca ne idu na pripreme i natjecanja. Iduće službeno natjecanje je dvoransko prvenstvo 10. veljače i kao roditelj želim reći da moja kći nije prošla pripreme koje treba proći u normalnom trenažnom procesu. Nije se najbolje spremila za to natjecanje – ustvrdio je Musladin.

Musladin: Različita pravila
Musladin je posebno istaknuo kako ‘ne mogu mladim atletičarima vrijediti jedna pravila, a druga atletičarima koji su u klub došli iz raznih krajeva Hrvatske’.
-Mi kao porezni obveznici financiramo klub prema kriteriju Dubrovačkog saveza športova, gdje je jasno određeno da se financira rad trenera i programi za djecu. U 2017. godini mlađe kategorije nisu išli dalje od Splita, a uvijek se govorilo da nema novaca. Gdje novac ide ne znam jer nemam uvid u stanje kluba – rekao je Musladin te potom počeo nabrajati imena atletičara koja za AK Dubrovnik nastupaju izvan Dubrovnika i Hrvatske.
-U nedjelju 21. siječnja na polumaratonu u Nevari nastupili su atletičari AK Dubrovnik Ante Živković, Helena Gleđa, Made Žeravica, Maja i Jakov Perišić. Od svih tih ljudi znam jedino Antu Živkovića, Metkovca koji živi i radi u Zagrebu, te našu Župku Madu Žeravicu. Preko Interneta sam saznao da u klubu imamo i Katarinu Kokan, Đonija Jurića, Vinka Sliška, Maju Urban, Danijelu Kunu te 51-godišnju Biljanu Taslak. Oni svi redovno idu na sva natjecanja, ali je riječ o građanima Hrvatske iz drugih gradova te građanima BiH. Na primjer, Danijela Kuna je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu rezultatom na mitingu u Linzu, da bi nakon mjesec i pol dana austrijska antidoping kontrola utvrdila da je Kuna bila pozitivna na doping-testu. Kao član Izvršnog odbora kluba ja to nisam znao, a nije se sastao ni stegovni odbor kluba niti je predsjednik podnio ikakvo izvješće – rekao je Musladin.
-Znam da je Grad Dubrovnik trenerici Dariji Ljubojević platio četiri tisuće kuna za školovanje na Kineziološkom fakultetu u Splitu pa s licencom može normalno voditi trening. Na tome zahvaljujemo Gradu Dubrovniku i Dubrovačkom savezu, jer s tim novcem, uz članarine u iznosu 70 tisuća kuna, imamo u 2017. godini 410 tisuća kuna. A djeca se ne vode na natjecanja, što je klub obavezan! – smatra Musladin.

Živković ili Perović Alamat?
Za komentar ove situacije zamolili predsjednicu ‘starog’ Nadzornog odbora Atletskog kluba Dubrovnik Daliju Milić Kralj.
-Ne želim putem medija razmjenjivati kritike, zamjerke ni oštre riječi. Smatram kako bi dionici ove priče oko Kluba trebali postupati u skladu s postojećim Statutom i zakonima Kluba – rekla nam je Milić Kralj, pozvavši nas na skupštinu večeras 24. siječnja, na kojoj će se, kako je istaknula, ‘donijeti određeni zaključci’.

Inače, može se saznati kako će se na toj drugoj skupštini kao kandidati za predsjednika pojaviti od Musladina prozvani Ante Živković te Ana Perović Alamat, voditeljica Škole trčanja.

Pročitajte još

‘MALI WEMBLEY’ IMA POBJEDNIKA Bikersi osvojili Čokolino!

Dulist.hr

POVRATAK U KOLIJEVKU VATERPOLA Jugaši odigrali revijalnu utakmicu s Dančarima

Dulist

KUP HRVATSKE ZA JUNIORE ‘Žapci’ slavili nad Jugašima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija