Natrag
22.3.2019 11:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

USUSRET ROĐENJU KRISTA Betlehemsko svjetlo mira dolazi u dubrovačku katedralu

16.12.2018 @ 6:45 Dulist Aktualno

Podijelite:

Betlehemsko svjetlo mira dolazi u dubrovačku katedralu večeras će na misi u 18 sati biti predano dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću. Svjetlo će iz Linza donijeti katolički skauti Zdruga Republike Hrvatske.

Tijekom sljedećeg tjedna svjetlo će skauti dijeliti po samostanskim i župnim crkvama na misama zornicama, ili na četvrtu nedjelju došašća. Vjernici će moći Betlehemsko svjetlo ponijeti svojim kućama po svijećama koje su skauti pripremili za tu prigodu, pa će tako za Božić u svojim domovima moći imati i svjetlo iz mjesta Isusovog rođenja

Betlehemsko svjetlo mira je program koji je započeo u Austriji 1986. godine. Predstavnik austrijskih izviđača svake godine na prvu nedjelju došašća zapali svjetlo u špilji Kristova rođenja u Betlehemu nakon čega ga austrijski izviđači iz Betlehema donose u Austriju. Izviđači iz drugih zemalja nakon ceremonije u Austriji prenose Betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Svijetlo će u Hrvatsku ove godine donijeti i riječki skauti te će ga podijeliti svim zdrugovima katoličkih skauta diljem domovine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana