Kultura

USUSRET PREMIJERI Pogledajte ‘teaser’ za ‘Adama i Evu’ Helene Petković

U petak, 31. svibnja, očekuje nas posljednja kazališna premijera ove sezone ‘Adam i Eva prema tekstu Miroslava Krleže u režiji Helene Petković. Tim povodom Kazalište Marina Držića objavilo je video teaser u produkciji Palm Production.

U središtu radnje vječni je i svevremenski sukob između muškarca i žene. Radnja započinje u prljavoj sobici Hotela Eden, vrhuncem sukoba između Čovjeka i Žene koji traje već tri dana. Prva runda završava smrću Žene koja se baca u lihthof i samoubojstvom Čovjeka koji se nakon vijesti o ženinoj smrti baca pod jureći šnelcug.

U zagrobnom životu sreću se ponovno, u restoranu Hotela Eden, gdje priča kreće ispočetka… Cikličnost drame dodatno nas upozorava da se radi o bezizlaznoj situaciji, o svađi koja nikada ne prestaje, o međusobnom žderanju do smrti; pa i nakon smrti… Iako su oba protagonista kriva za ovaj sukob, žena je možda ipak kriva nešto više- ona ta koja je ubrala jabuku sa stabla spoznaje dobra i zla pa je i kod Krleže svedena na histerične ispade i povišene emocije, dok Muškarac pokušava, koliko toliko argumentirano, napustiti Rajski vrt koji je za njega već odavno postao pakao.

Premijera je na rasporedu u petak u 21 sat.

Foto: KMD/Hrvoje Margaretić

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr