Sport

USUSRET DERBIJU JUG-MLADOST Kobešćak: ‘Čeka nas čvrsta utakmica kvalitete europske Lige prvaka’

USUSRET DERBIJU JUG-MLADOST Kobešćak: 'Čeka nas čvrsta utakmica kvalitete europske Lige prvaka'

Povodom utakmice 8. kola Regionalne lige u kojoj će snage odmjeriti Jug AO i HAVK Mladost u srijedu ujutro je održana konferencija za novinare.

Na konferenciji su sudjelovali igrači i trener Juga Vjekoslav Kobešćak, a govora je bilo o snazi momčadi Mladosti i teškom porazu protiv Jadrana.

– Još jedna utakmica protiv Mladosti je pred nama. Točno je prije Kupa i igramo doma. Posljednju utakmicu protiv Jadrana smo izgubili. Nismo mogli igrati kako smo htjeli i izgubili smo tu utakmicu. To sada moramo zaboraviti i moramo vidjeti gdje griješimo. Moramo se fokusirati na Mlados jer ipak imaju dva centra i vrhunsko iskustvo te znaju jako dobro igrati. Vanjska linija im je snažna i napad im je jako dobar. Biti će teško jer po meni oni imaju najopasniji kontranapad u Europi i fantastičnog golmana. Bit će teško, ali mislim da imamo šanse za pobjedu. Nećemo mislit o Kupu sada, nećemo misliti o Ligi prvaka, već samo o Mladosti i sutrašnjoj utakmici – poručio je kapetan, Xavi Garcia.

– Ovo nam je prva utakmica s Mladosti ove sezone, a oni su se spojačali na pozicijama u kojima možda prošle sezone nisu bili dovoljno jaki. Dosad su pokazali da utakmice u kojima su favoriti rješavaju bez problema te da se s jačim protivnicima nose jako dobro. Oni su odlično pokrivena momčad koja je uigrana na visokom nivou. Imamo imperativ pokazati dobru igru i pobijediti u Gružu. Pogotovo uzmemo li u obzir da smo posljednju utakmicu odigrali dosta loše u Splitu. Nadam se da ćemo sutra odigrati bolje – rekao je Marko Macan.

– Ja vjerujem u nas, u našu igru i naše igrače. Sutra je važna utakmica, nije odlučujuća, ali je vrlo važna za smjer u kojem ćemo ići. Ja se bez obzira na snagu Mladosti oslanjam na naš klub. Mislim da mi nismo ove sezone odigrali utakmicu gdje je veći dio momčadi bio u vrhunskoj formi. Uvijek je netko ‘potezao’, a neke još čekamo. Po papirima, kažete, centri Mladosti su njihova prednost, a mi imamo pet odličnih bekova te bi trebali anulirati tu njihovu prednost. Ali, kad krene utakmica možda će ključ biti na nekoj drugoj poziciji. Čeka nas čvrsta utakmica, utakmica koja je kvalitete europske Lige prvaka. Kakvi ćemo biti plivački, kakvi sa samopouzdanjem, kakvu ćemo imati podršku s tribina jer smo se posljednjih tjedana malo spustili, sve to će igrati ulogu – rekao je trener Vjekoslav Kobešćak.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr