Natrag
22.3.2019 00:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

USUSRET DANU PLANETA ZEMLJE Djelatnici Čistoće informirali građane o važnosti odvajanje otpada

21.4.2017 @ 11:13 Dulist Aktualno
14;14

Podijelite:

‘Odvoji i pokloni osmijeh Gradu’ naziv je kampanje kojom je dubrovačka Čistoća Dan planeta Zemlja obilježavala kroz čitav tjedan organiziranjem posjeta djece reciklažnom dvorištu.

Kao završnicu obilježavanja ovoga tjedna, jutros je postavljen info pult pored tržnice u Gružu putem kojeg su djelatnici Čistoće informirali naše sugrađane o načinu i važnosti odvajanja otpada.

– Ove godine u sklopu kampanje ‘Odvoji i pokloni osmijeh Gradu’ pridružili smo se obilježavanju Dana planeta Zemlje. Cilj nam je naše sugrađane što više informirati o važnosti odvajanja otpada. Važno je odvajati otpad prije svega kako bi se smanjile količine miješanog komunalnog otpada – istaknula je Lucija Kusalić, voditeljica Odjela razvoja i zaštite okoliša.

U cilju što boljeg informiranja, našim sugrađanima su podijeljeni promotivni materijali kao i majice s vizualom VOLIM DUBROVNIK kojim Čistoća nastoji podići svijet o važnosti odvajanja otpada, aktivnost sve presudniju za održavanje čistog i zdravog okoliša.

Inače, Dan planeta Zemlja obilježava se 22. travnja u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine s ciljem skretanja pozornosti javnosti na opasnost koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

 

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana