Kultura

USUSRET CVJETNICI Izložba pletenih palmica autorice Katarine Bećir

Ususret Cvjetnici i Uskrsu Muzeji i galerije Konavala priređuju izložbu Konavoske pomice u Zavičajnom muzeju Konavala. Izložba u cijelosti predstavlja Zbirku pletenih palmi autorice Katarine Bećir.

Pletući palme za sebe i svoje bližnje, a kasnije i za druge, Katarina Bećir godinama je odvajala najuspješnije primjerke i stvorila reprezentativnu zbirku raznolikih umjetničkih ostvarenja.

Velika ljubav i dugogodišnje iskustvo rezultiralo je izložbom od 101 pletene palme koje je autorica predala Muzejima i galerijama Konavala te će nakon izložbe ostati trajno vlasništvo muzeja. Različiti oblici pletiva, kako palmi tako i ukrasa za palme koji se mogu vidjeti na izložbi, daju izvanredan uvid u kreativne i izvedbene mogućnosti ovog zanimljivog ručnog rada.

Izložba Konavoske pomice, Zbirka Katarine Bećir otvara se u Zavičajnom muzeju Konavala u subotu, 13. travnja 2019. u 19 sati.

Pročitajte još

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

KATE KAPURALICA Ivica Kunčević logičan je izbor u antologijskom nizu legendarne predstave

Dulist.hr

U ČAST AKADEMIKU VEKARIĆU Predstavljanje zbornika radova ‘Dubrovnik u hrvatskoj povijesti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija