Politika

Uštedama do pada kamata

Uštedama do pada kamata

– Ja sam običan čovjek kojem su poštenje i moralnost najvažniji. Želim pomoći u provedbi nužnih promjena – kazao je na predstavljanju svoje nezavisne liste nositelj liste i broj 1. na listi Niko Visković.

– Svjestan sam da sam ne mogu učiniti puno, ali sam i svjestan da mogu pokrenuti ljude da mi daju potporu – istaknuo je Visković te dodao da je prije svega nužna reforma zdravstva koja je preskupa i rastrošna.

Uštedama u zdravstvenom sustavu oslobodilo bi se pet milijardi kuna za neto plaće svih zaposlenih, što je, po Viskovićevim procjenama, 3 333 kuna godišnje, odnosno 277 kuna mjesečno. Rast plaća uzrokovao bi rast BDP-a, a to onda znači i bolji kreditni rejting i pad kamata na kredite ovisne o BDP-u.

– Tim sredstvima treba pomoći potrebitima, prije svega poljoprivrednim domaćinstvima, koji bi kvalitetnije proizvode prodavali jeftinije – istaknuo je Visković dodavši kako se kvaliteta proizvoda ne smije mjeriti prema obliku ili dužini nego okusu i mirisu.

Visković se posebno osvrnuo na reforme u zdravstvu, novouvedene hitne intervencije koje „od liječnika rade vatrogasce“, nelogične odluke u vezi vađenja krvi u Domu zdravlja te medicinskih postupaka koji se zbog naručivanja odgađaju, a ima ih mnogo.

– Predlažem ponovno uvođenje stručnih kolegija, gdje bi se kroz timski rad brže rješavali postupci liječenja. Da je bio timski rad, nikad se ne bi dogodilo da se izvadi zdrav bubreg – kazao je Visković te posebno istaknuo sustav anonimnog ocjenjivanja liječnika.

Visković je rekao kako bez rasta plaća nema smanjenja troškova države. Posljednji porez na plaće, kazao je Visković, proizveo je pad BDP-a i poskupljenje kredita. Potrebno je, također, pratiti tijek novca.

Treća na Nezavisnoj listi dr.Viskovića, Nikolina Visković Kadijević, istaknula je kako je u njihovom slučaju riječ o „maloj obiteljskoj kampanji s maksimalno minimalnim troškovima i s četrnaest ljudi sa šireg područja Dubrovnika, od kojih je većina žena“.

– Javnost treba biti upoznata da je na ovim izborima mogla krenuti pravim putem – zaključio je svoje predstavljanje Niko Visković, nositelj i broj 1. Nezavisne liste Nika Viskovića.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist