Natrag
17.2.2019 23:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

USPRKOS SINOĆNJOJ KIŠI Požari još uvijek aktivni, Ponikve brane tri kanadera

23.7.2015 @ 9:21 Dulist Crna kronika / Županija

Podijelite:

Sva tri požara su i jutros nažalost aktivna, na predjelu Ponikava na Pelješcu gase tri kanadera, gori i prema Janjini, kao i u Smokvici na Korčuli, rekao je u četvrtak ujutro glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović.
”Kiša nam nažalost u srijedu navečer nije puno pomogla, nadali smo se da hoće. Plamen se proširio prema predjelu Dančanje i Brijesta”, rekao je Cvjetinović te dodao kako se vatrogasci nadaju da jutros neće biti vjetra.
”Na Korčuli je požar aktivan u Smokvici, kod mjesta Brna je vatra bila došla na stotinjak metara od kuća. Stambeni objekti zasada na sreću nisu nigdje u neposrednoj opasnosti iako vatra na pojedinim dijelovima ide prema naseljima. Tu se posvećuje najviše pozornosti”, rekao je Cvjetinović.
Inače, tijekom srijede navečer od udara groma planula su još dva požara na jugu Hrvatske, jedan na otoku Šipanu, a drugi između mjesta Slano i Slađenovići. Brzom reakcijom oba su ugašena, a opožarena površina je minimalna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana