Natrag
23.4.2019 05:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uspješno “spašen” čempres

14.2.2012 @ 17:43 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci danas su imali jednu posve neobičnu intervenciju. 'Spašavali' su, naime, čempres koji se zaglavio o morsko dno na području Ploča.

Akcija je izvedena u suradnji s posadom motornog broda Triton. Kako javljaju iz gradske uprave tijekom proteklih nekoliko dana jaki vjetar počupao je stabla od kojih je jedno veliko stablo čempresa, okomito plutajući zapelo za morsko dno te ostalo stršiti iz mora.

S obzirom da Grad Dubrovnik, sukladno Planu upravljanja pomorskim dobrom, ima obvezu, ali i rezervirana proračunska sredstva od naplate koncesijskih odobrenja, gradska uprava povela je akciju uklanjanja ovog stabla, te je ono, uz pomoć JVP Dubrovački vatrogasci, društva Čistoća, Lučke kapetanije i broda Triton, uspješno uklonjeno.

Foto: dubrovnik.hr

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana