Natrag
26.4.2018 16:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uspješno održan “Drugi Capoeira Weekend”

2.2.2014 @ 22:34 Dulist dulist IN
6;6

Podijelite:

Mini capoeira festival pod nazivom ‘Drugi capoeira weekend’ zaključen je u nedjelju završnom ‘rodom’ (hodom), tj. igrom capoeire u krugu uz pjesmu i glazbu svih polaznika ove trodnevne manifestacije.

Festival se održavao od 31. siječnja do 2. veljače u prostorima Art radionice Lazareti i u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, a organizirala ga je Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika. Gosti festivala bili su profesor capoeire Nikola Orešković i instruktorica capoeire Tena Kostanjšek iz Capoeira Amazonas Centra iz Zagreba.

Uz radionice capoeire za capoeiriste koji već 4 godine prakticiraju ovu vještinu u Dubrovniku, bogat program obuhvatio je i potpuno besplatne satove capoeire za početnike, javnu tribinu o capoeiri, te projekcije filmova.

Početak festivala označen je „rodom“ (hodom) otvorenja u petak navečer i projekcijom filma o poznatom brazilskom majstoru capoeire „Mestre Leopoldinha – fina flor da malandragem“, da bi se u subotu i nedjelju nastavile radionice i besplatni treninzi capoeire za početnike.

Središnji događaj festivala bila je javna tribina „Ples slobode-capoeira, održana u subotu navečer u prostorima Art radionice Lazareti, uz prikaz filma „Resistance in motion“ i druženjem za sudionike.

Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik djeluje u sklopu Amazonas organizacije sa sjedištem u Zagrebu i bavi se proučavanjem i promicanjem brazilske i afro-brazilske kulture s naglaskom na capoeiru. U Dubrovniku Udruga već četvrtu godinu redovno provodi program capoeire za odrasle, a posljednje dvije godine i capoeire za djecu. Mini capoeira festival „Drugi capoeira weekend“ organizirala je u svrhu populariziranja specifične vještine capoeire i cjelokupnog brazilskog umjetničkog izričaja, čime nastavlja tradiciju započetu s „Prvim capoeira weekendom“ održanom u rujnu 2012. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana