Kultura

Uspješno gostovanje Ivane Marije Vidović u Tirani

Uspješno gostovanje Ivane Marije Vidović u Tirani

Istaknuta dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović gostovala je u Tirani gdje je uz majstorski tečaj, dana 9. travnja održala i koncert u dvorani Akademije umjetnosti u suradnji s Tiranskim gudačkim ansamblom pod ravnanjem mo. Fatosa Qerimaja.

Na poziv Akademije umjetnosti «Akademia e Arteve» i međunarodnog festivala Flauti Magjik, koji se svake godine odvija u Tirani u rano proljeće, pijanistica je svakodnevno imala pokuse s gudačkim orkestrom pod palicom maestra Fatosa Qerimaja, jednog od najistaknutijih glazbenika današnje albanske scene.

Gostovanje je zaokruženo koncertom u kojem je Ivana MarijaVidović bila solistica orkestru sačinjenom od profesora i solista, te nekolicine nadarenih studenata, pod vodstvom maestra Qerimaja. Izvedeno je djelo «Tres piezas para orquesta de camara» (stavci Preludio, Fuga, Divertimento) argentinskog skladatelja Astora Piazzolle s klavirskim dijelom nastalim pod perom jož živućeg argentinskog čelista, skladatelja i dirigenta José Bragata (1915.).

Pijanistica je uz rad s orkestrom radila svakodnevno i s osam nadarenih studenata tamošnje akademije.
Koncert Ivane Marije Vidović i Tiranskog gudačkog ansambla popratili su svi albanski mediji, a ujedno ga je prenosila i albanska nacionalna televizija «Radiotelevisioni Shqiptar» koja je dubrovačku pijanisticu ugostila i portretirala albanskoj javnosti u poznatoj TV emisiji koju uređuje i vodi novinar Enkel Demi, istaknuta figura s albanske javne scene.

Izvor: www.mic.hr

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist