DuList IN

Uspješan završetak Ljetne škole filma Šipan

Ljetna škola filma Šipan

Nakon deset dana kreativnog rada, druženja i učenja mladi polaznici desete jubilarne Ljetne škole filma Šipan dočekali su svoju večer, a organizatori cijelog projekta Miro Bronzić i Nils Neubert pobrinuli su se da i ova večer kao i cjelokupne radionice svim sudionicima ostanu duboku u pamćenju.

U svečanom programu koji su svojim glazbenim izvedbama uveličale duo Maia & Eva prvi na red došli su mali fotografi. Njihovim slide -showom fotografija svečano je otvorena i izložba radova koja je postavljena u parku u Šipanskoj luci. Ovogodišnju radionicu fotografije vodio je svjetski poznati fotograf Dean Zulić, a brojila je devet polaznika.

Nakon fotografa na red je došla projekcija rada radionice animiranog filma koju je i ove godine vodila Jasminka Ljubić Bijelić iz Škole animiranog filma Čakovec. Koristeći se metodama crtanog filma ali i stop animacije s plastelinom i kartonom mladi šipanski animatori napravili su četverominutnu priču ukomponiranu pod zajednički naziv „TV Šipan“.

Ovogodišnja radionica igranog filma pod vodstvom dvojca Amir Kamber i Igor Kožić donosi nam film „Otok PANŠI“ o iskrivljenom životu, običajima i navikama na otoku a za sve to kriv je potres. Ono što život opet vraća u normalu je što drugo nego ljubavni potres glavnog lika. A jeli sve nadnaravno, kako to u jednom trenutku kaže glavni protagonist ipak naravno ostavljeno je na procjenu gledatelja……

I dok su mladi šipanski filmaši marljivo radili u svojim radionicama, skupa sa svima ostalima, svako večer mogli su uživati u večernjim programima malog filmskog festivala. Za ovogodišnji jubilej organizatori su na Šipan doveli i goste koju su se družili sa publikom na projekcijama, a isto tako posjetili su i djecu u radionicama. Na Šipanu su tako proteklih dana bili Vinko Brešan, Zijah Sokolović, Tedi Spalato, Dražen Žarković, a u gostima su bili i ekipe iz udruga Luža i AVCD Dubrovnik. Ono što je ovogodišnji program festivala učinilo još bogatijim svakako su i reprizne izvedbe filmova iz LjšfŠ arhive gdje je posebno zanimljivo bilo vidjeti lica bivših polaznika radionica dok su gledala sebe kao malu djecu na velikom platnu.
Zanimljivosti završne večeri pridonjela je i  radio – reportaža Adriane Tomašić – Deset minuta za deset godina LjšfŠ koja se prije samog početka večeri vrtjela direktno u otvorenom kinu ispod starog platnja. Isto tako zadnjih dana  sa svojim projektom sakupljačice ljubavi Šipan je posjetila Ivana Penjak Kasavica.

Na inzinstiranje publike filmovi su naravno prikazani i drugi put a večer se nastavila ugodnim druženjem djece, roditelja, voditelja radionica i gostiju. Sljedećih dana, mjeseci pa i čitavu godinu na Šipanu će se vrtjeti dvd- ovi sa ovogodišnjim filmovima i nestrpljivo iščekivati novo desetljeće Ljetne škole filma Šipan.
 

Fotografska radionica: Bruno Bronzić, Marin Jerković, Jozo Brajović, Ivan Brajović, Marijan Urđević, Karmelo Stjepović, Marek Cvjetković, Baldo Marković, Damir Zečević, Iva Đurović

Radionica animiranog filma: Nika Surjan, Mario Cvjetković, Andrea Matana, Bahia-Lara Abu-Shap, Ana Dobud, Marijana Muratti, Ana Bašić, Mauro Prnjat, Antonio Prnjat, Veronika Cvjetković, Nikša Milivojević, Stjepko Dolički, Patrick Cuno

Radionica igranog filma: Femica Bambini, Božo Urđević,  Marin Bronzić, Jan Kožić, Karla Brajović, Stela Tošović Anđela Tolja, Zorica Tolja, Maris Brajović, Sara Dolički, Pavo Matana, Nina Ivanković, Carla Lešević, Ana Zelen

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist