Aktualno

Uspješan projekt pripravničkog programa

Uspješan projekt pripravničkog programa

Zavod za zapošljavanje – Područna služba Dubrovnik predstavila je rezultate projekta „Razvoj pripravničkog programa kroz lokalno partnerstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji".

– Poslodavac u ubrzanom ritmu u kojem živimo u borbi na tržištu nema vremena da mentorira i uključuje u procese svakog novozaposlenog, i naša ambicija je bila da stvorimo projekt koji će davati teoretska i praktična znanja koje tržište rada traži – kazao je uvodno pročelnik Područne službe HZZZ Dubrovnik Dasen Jasprica te izrazio uvjerenje da će stečeno znanje biti jako korisno i te doprinijeti konkurentnijem natjecanju na tržištu rada.

Sanja Živković sa Sveučilišta u Dubrovniku izrazila je nadu da će se u budućnosti projekt proširiti na veći broj partnera i sudionika.
– Nadam se da ćemo na sličan način ostvarivati i druge projekte i tako povezivati sve sudionike tržišta rada s obrazovanjem – istaknula je Živković.

Cilj projekta, koji se provodi od 25. siječnja 2011. do 24. siječnja 2012. godine, bio je povezati različite dionike na tržištu rada te uvesti novi model za olakšani pristup tržištu rada mladim visokoobrazovanim osobama.

Projekt je odrađen u dva dijela, edukacijski u suradnji s partnerima (60 sudionika) i praktični u suradnji s dubrovačkim hotelijerskim sektorom(sedmotjedno volonterstvo u kojem je sudjelovalo tek pet sudionika). Izražena je potreba za fleksibilnijim pristupom u praktičnom dijelu te uvođenjem obavezne studentske prakse.

Nositelj projekta „Razvoj pripravničkog programa kroz lokalno partnerstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“, inače financiranog IPA programom Europske unije, je dubrovački Zavod za zapošljavanje, a kao partneri su se uključili Sveučilište u Dubrovniku, Regionalna razvojna agencija Dunea te Dubrovački centar za poduzetništvo.

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist