Kultura

Uspješan nastup Dubrovačkog komornog zbora

Dubrovački komorni zbor osvojio je 5. mjesto u međunarodnoj konkurenciji 17 zborova na Natjecanju pjevačkih zborova koje se proteklog vikenda održavalo u Zadru, javlja Josip Lopižić, predsjednik Dubrovačkog komornog zbora.

A u konkurenciji hrvatskih zborova izborio je odlično treće mjesto uz vrlo malu bodovnu razliku naspram prvo i drugoplasiranog zbora.

Prvo mjesto pripalo je Koncertnom zboru Državnog sveučilišta Sjeverne Dakote iz SAD-a, kojega je dubrovačka publika imala priliku slušati prošloga tjedna u Crkvi sv. Ignacija. Drugo mjesto osvojio je poljski zbor Szkoly Glównej, a treće je pripalo Pjevačkom zboru Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.
Ovaj uspjeh potvrda je dugogodišnjeg kontinuiranog rada na kvaliteti pjevanja, a kako je rekao voditelj i dirigent zbora Frano Krasovac i motivacija za daljnje djelovanje.

Inače, Dubrovački komorni zbor će u utorak, 28. svibnja 2012. godine u Crkvi sv. Ignacija u 20 sati organizirati još jedan a capella koncert na kojem će predstaviti dio repertoara s kojim se natjecao u Zadru, a na kojem će nastupiti još jedan vrhunski zbor iz SAD-a Bucknell University Rooke Chapel Choir.
 

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr