Natrag
23.2.2019 06:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uspješan nastup Dubrovačkog komornog zbora

21.5.2012 @ 9:47 Andrea Falkoni Račić Kultura

Podijelite:

Dubrovački komorni zbor osvojio je 5. mjesto u međunarodnoj konkurenciji 17 zborova na Natjecanju pjevačkih zborova koje se proteklog vikenda održavalo u Zadru, javlja Josip Lopižić, predsjednik Dubrovačkog komornog zbora.

A u konkurenciji hrvatskih zborova izborio je odlično treće mjesto uz vrlo malu bodovnu razliku naspram prvo i drugoplasiranog zbora.

Prvo mjesto pripalo je Koncertnom zboru Državnog sveučilišta Sjeverne Dakote iz SAD-a, kojega je dubrovačka publika imala priliku slušati prošloga tjedna u Crkvi sv. Ignacija. Drugo mjesto osvojio je poljski zbor Szkoly Glównej, a treće je pripalo Pjevačkom zboru Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.
Ovaj uspjeh potvrda je dugogodišnjeg kontinuiranog rada na kvaliteti pjevanja, a kako je rekao voditelj i dirigent zbora Frano Krasovac i motivacija za daljnje djelovanje.

Inače, Dubrovački komorni zbor će u utorak, 28. svibnja 2012. godine u Crkvi sv. Ignacija u 20 sati organizirati još jedan a capella koncert na kojem će predstaviti dio repertoara s kojim se natjecao u Zadru, a na kojem će nastupiti još jedan vrhunski zbor iz SAD-a Bucknell University Rooke Chapel Choir.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana