Sport

Uspjeh Jugovih plivača u Sloveniji i Španjolskoj

Uspjeh Jugovih plivača u Sloveniji i Španjolskoj

Na Otvorenom prvenstvu Slovenije u plivanju koje se od 14. do 16. lipnja održava u Kranju Jugovi plivači Michel Brassard i Mario Šurković nastupili su s reprezentacijom Hrvatske.

Bila im je to posljednja provjera uoči nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Rusiji od 3. do 7. srpnja. U konkurenciji juniora Mario Šurković osvojio je tri medalje. Bio je zlatni na 100 slobodno, srebreni na 200 mješovito, te brončani na 200 metara leđno. Michel Brassard u istoj je kategoriji osvojio četiri odličja. Bio je srebreni u disciplinama 400 i 800 metara slobodno, te brončani u disciplinama 200 delfin i 200 metara slobodno. U stožeru reprezentacije za ovo natjecanje bio je i jugov trener Frane Ćirak.

Pak na Otvorenom prvenstvu Španjolske u daljinskom plivanju koje se održava u Banyolesu, također od 14. do 16. lipnja, reprezentativni nastup kao član Hrvatske juniorske reprezentacije imao je Jugov Đivo Damić. Damić je nastupio u utrci sdugoj 7,5 kilometara te je u ukupnom poretku zauzeo 12. mjesto, a od hrvatskih plivača bio je najbolji. Odličnim nastupom Đivo je izborio nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u daljinskom plivanju koje se početkom kolovoza održava u Češkoj.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr