Grad

USKRS U PRIMORJU DEVETI PUT Što vas u subotu i nedjelju čeka u Mrčevu?

USKRS U PRIMORJU DEVETI PUT Što vas u subotu i nedjelju čeka u Mrčevu?

Tradicionalna manifestacija ‘Uskrs u Primorju’ održava se ovog vikenda i to deveti put zaredom. Manifestaciju će u subotu otvoriti gradonačelnik Mato Franković.

Program otvaranja održat će se uz Dubrovačke trombunjere, FA Linđo – Linđovo blago i KUD Komolac s početkom u 10:30 sati na lokalitetu Lokva u Mrčevu. Prvog dana održava se i utrka Mrčevo-Mravinjac-Riđica-Mrčevo u organizaciji Triathlon kluba Dubrovnik s početkom u 11 sati, a uru kasnije će u suradnji s Festivalom Aklapela nastupiti klape Stine iz Zagreba, Kapric iz Zadra i Pasika iz Omiša. Uz sve to tu je i prigodna prodaja domaćih proizvoda uz sajam cvijeća koja će trajati sve do 13 sati.

Za subotnji program organiziran je prijevoz autobusom JP Libertas koji s Pila kreće prema Mrčevu u 9:00 sati sa zaustavljanjem na stanicama Tommy Gruž, robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica. Povratak iz Mrčeva prema Pilama je u 13:30 sati.

U nedjelju, 8. travnja program počinje u 10 sati pješačenjem stazom Osojnik – Ljubač uz stručno vodstvo, a radi ograničenog broja polaznika potrebna je prijava na mobitel 091 586 4077.
Jutarnji autobus u nedjelju s Pila prema Osojniku polazi u 9:00 sati, dok je povratak uz Ljupča prema Pilama u 13:15 sati.

Središnji događaj je međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge Dubrovački primorski svatovi koja počinje u 15:00 sati na Lokvi u Mrčevu. Nastupit će Dubrovački trombunjeri, KUD Izvor – Limena glazba Zaton svečani mimohod, Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali, FA Linđo, KUD Sveti Juraj, Osojnik, KUD Stjepan Radić, Pridvorje, KUD „Ponikovska poskočica“, Ponikve, KUD Linđo Ošlje, Stupa, HKUD “Fra Petar Bakula”, Posušje i Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali Linđo.

Građanima i posjetiteljima također je na raspolaganju posebna besplatna autobusna linija Libertasa koja s Pila prema Mrčevu kreće u 14:00 sati s povratkom u 18:00 sati s Mrčeva. Sve linije zaustavit će se na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.

Inače, Uskrs u Primorju organiziraju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Udruga Dubrovački primorski svatovi uz pomoć Sanitata Dubrovnik d.o.o., Libertasa Dubrovnik d.o.o., Vrtlara d.o.o., FA Linđa te ostalih partnera.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist