Natrag
23.4.2019 18:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uskrs u Domu Marina Držića Rajne Inić

7.4.2014 @ 22:27 Ana Prohaska Kultura
16;16

Podijelite:

Izložba Rajne Inić Uskrs u Domu Marina Držića otvorena je večeras u Domu Marina Držića.

Rajna Inić rođena je u Slavonskoj Požegi 13. svibnja 1962. Nakon završene osnovne škole u Dubrovniku, završava školu primijenjenih umjetnosti pod vodstvom profesora Iva Grbića. Slikarstvo je diplomirala 1985. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Ljubav prema zidnom slikarstvu osim na Cipru nastavila je njegovati povratkom u Grad oslikavajući interijere dubrovačkih domova, kafića i restorana poput Dubravke, Raguse, Rea Silvie ali i u inozemstvu. Vodi i kreativne radionice za djecu a upravo jedna takva završava u Domu na temu ‘Grbovi starih dubrovačkih obiteji’-oslikavanje u keramici.

-Da Dom Marina Držića i dalje živi dokaz je i ova izložba puna dinamičkog kretanja i istraživanja u formi jajolikog oblika što je novina za mnoge. Različitom stilskom i umjetničkom slobodom Rajna nas uvijek impresionira. Njezin je rukopis uvijek prepoznatljiv ali individualnost izraza uvijek iznenadi raznolikošću motiva i arhitekturom Grada – zapisao je u prigodnom katalogu Jozo Serdarević.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana