Kultura

Uskrs u Domu Marina Držića Rajne Inić

Izložba Rajne Inić Uskrs u Domu Marina Držića otvorena je večeras u Domu Marina Držića.

Rajna Inić rođena je u Slavonskoj Požegi 13. svibnja 1962. Nakon završene osnovne škole u Dubrovniku, završava školu primijenjenih umjetnosti pod vodstvom profesora Iva Grbića. Slikarstvo je diplomirala 1985. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Ljubav prema zidnom slikarstvu osim na Cipru nastavila je njegovati povratkom u Grad oslikavajući interijere dubrovačkih domova, kafića i restorana poput Dubravke, Raguse, Rea Silvie ali i u inozemstvu. Vodi i kreativne radionice za djecu a upravo jedna takva završava u Domu na temu ‘Grbovi starih dubrovačkih obiteji’-oslikavanje u keramici.

-Da Dom Marina Držića i dalje živi dokaz je i ova izložba puna dinamičkog kretanja i istraživanja u formi jajolikog oblika što je novina za mnoge. Različitom stilskom i umjetničkom slobodom Rajna nas uvijek impresionira. Njezin je rukopis uvijek prepoznatljiv ali individualnost izraza uvijek iznenadi raznolikošću motiva i arhitekturom Grada – zapisao je u prigodnom katalogu Jozo Serdarević.

Pročitajte još

‘NEBESA ODOZGOR ROSITE’ Adventski koncert župnih zborova u Male braće

Dulist

KRVAVI DANI KAD SE SLOBODA RAĐALA Vekarić: ‘Hrvati ne vole nositi oružje osim kad brane svoj dom’

Dulist

TRADICIONALNI KONCERT Djela velikih svjetskih skladatelja u crkvi Male braće

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija