Natrag
25.4.2019 16:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uskrs će u gradu provesti osam tisuća turista

12.4.2017 @ 12:40 Dulist Grad

Podijelite:

Pred nama su uskrsni blagdani, a prema očekivanjima dubrovačkih turističkih djelatnika i najavama, u Dubrovniku bi ih trebalo provesti oko osam tisuća, uglavnom inozemnih turista.

Kako javljaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, očekuju se turisti iz Hrvatske, SAD-a, Španjolske, Koreje, Ujedinjenog kraljevstva i drugi. Već od početka travnja, od kad je započeo ljetni red letenja u Gradu se osjeća živost. Za sve Dubrovčane i naše goste turistička zajednica je i ove godine pripremila tradicionalni program na Stradunu – penganje jaja i zabavne programe.
Tako se tijekom Velikog tjedna organizira više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre. Na najveći katolički blagdan Uskrs 16. travnja u organizaciji TZ grada Dubrovnika nastupit će u 10.30 sati KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, nakon čega slijedi prigodni koncert Klape Subrenum na Stradunu, a djevojke u narodnim nošnjama kao poklon TZ grada Dubrovnika svim turistima i posjetiteljima dijelit će pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Ispod Sponze će, od 10 sati, biti organizirana radionica penganja jaja udruge „Dubrovački primorski svatovi“.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana