Koronavirus u Hrvatskoj

Nema novih oboljelih, ukupno je 100 osoba pozitivnih na COVID-19

Nema novih oboljelih, ukupno je 100 osoba pozitivnih na COVID-19

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u 12.30 sati objavljuje najnovije stanje s brojem oboljelih od koronavirusa. Nažalost, jučer su stigle vijesti o dvije preminule osobe, a riječ je o 83-godišnjem pacijentu koji je tri dana ranije bio hospitaliziran i intubiran te o 74-godišnjaku, prvom oboljelom iz Doma za starije i nemoćne Dubrovnik. Time se broj umrlih od infekcije COVID-19 u našoj županiji popeo na tri, a ukupno je do jučer 100 oboljelih.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako u odnosu na jučerašnje podatke s konferencije za medije imamo još jednu preminulu osobu. Izrazio je sućut obitelji. Riječ je o 74-godišnjaku, prvom oboljelom iz Doma umirovljenika u Dubrovniku, a o čemu smo jučer izvijestili.

– Gubimo ponekad bitku s koronavirusom, ali to je ponekad neminovno. Situacija je stabilna – rekao je dodavši kako i dalje imamo 100 zaraženih pacijenata.

– Tijekom jučerašnjeg dana je dostavljena određeea količina zaštitne opreme koja je jutros raspoređena i dalje distribuirana – izvijestio je načelnik stožera Joško Cebalo. Do sada je Dubrovnika u Zagreb upućeno 1007 testova. Od jučerašnjih 85, 68 se odnosi na korisnike Doma za starije Termoterapija i svi su testovi negativni.

Ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić rekao je kako su u bolnici 33 pacijenta, od toga su dva u Jedinici za intenzivno liječenje i stabilnog su stanja. Na Zaraznom odjelu je 21 pacijent, a ostali su u Sudentskom domu. Kazao je da je spomenuti preminuli prvi pacijent koji je stigao iz Doma umirovljenika Dubrovnik. On je bio na respiratoru na Intezivnoj te je nažalost izgubio bitku za život. U OB Dubrovnik je, također, smješteno 12 štićenika doma iz Ploča, a ravnateljica je u Studentskom domu. Tu je i pet pacijenata Doma za starije Dubrovnik. Osobi koja je intubirana te je u Splitu na Križinama je stanje nepromijenjeno te je ona ima težu opću zdravstvenu sliku. Trenutno imamo najmanji broj djelatnika OB u izolaciji – 1 liječnik i 1 medicinska sestra. Oni su oboje bili Covid-19 pozitivni te će se još neko vrijeme zadržati u samoizolaciji.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević obavijestio je da je do sada 372 ljudi u samoizolaciji, 82 su dojave o njenom kršenju te ih je ustanovljeno 18 prekršenih.

– Također, u jednom stanu na području Dubrovnika 9. travnja se organizirala zabava s većim brojem prijatelja i susjeda. Jednom susjedu je smetala glasna glazba u kasnim noćnim satima gotovo ranojutarnjim pa je to dojavio policiji. Vlasnik objekta je napravio zabavu te smo podnijeli optužni prijedlog – rekao je Pavličević.

 

Najnovije informacije pratite na DuListu ili putem naše Facebook stranice.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist