Aktualno

Uskoro smjena Tončija Peovića

Tonči Peović

Zračna luka Zagreb poništila je natječaje za radna mjesta zamjenika direktora i voditelja poslova istraživanja tržišta koji su bili namješteni.

Zamjenik direktora ZLZ-a tako je trebao postati zaposlenik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Krunoslav Šams, a voditelj poslova istraživanja tržišta Jadran Kapor, savjetnik direktora ZLZ-a Tončija Peovića, donosi vecernji.hr. No nakon što su mediji otkrili tu namještaljku, ZLZ-u i resornom ministru Siniši Hajdašu Dončiću nije preostalo ništa drugo nego poništiti te natječaje.

Šams je trebao u ZLZ-u biti zadužen za nadgledanje koncesijskog ugovora za zagrebački aerodrom koji je na upravljanje dobio francuski konzorcij ZAIC. Sad je taj plan propao i Šams gotovo sigurno neće postati zamjenik direktora, pogotovu kad je izašlo na vidjelo da je u tim koji je trebao voditi htio dovesti preko prijateljskih linija nestručne kadrove iz HAC-a koje bi tako spasio od otkaza u toj tvrtki.

Nadgledanje koncesijskog ugovora vjerojatno će provoditi tim koji će biti formiran od ljudi iz više ministarstava, a veću ulogu u tome imat će i Nadzorni odbor ZLZ-a.

Bez fotelje direktora zagrebačkog aerodroma mogao bi ostati i Tonči Peović. Hajdaš Dončić Peovića naime smatra glavnim krivcem za stvaranje afere s pokušajem postavljanja Šamsa na mjesto zamjenika direktora. Naime, nakon što su iz Ministarstva na Pleso stigli mailovi o postavljanju Šamsa na mjesto zamjenika direktora, Peović se branio od tog imenovanja time da za to mora raspisati natječaj iako nema nikakve zakonske obveze za to.

Tonči Peović je bez problema i bez javnog natječaja svojedobno zaposlio bivšeg ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivana Damjanovića kao svog zamjenika po naputku tadašnje HDZ-ove vlasti.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist