Natrag
20.2.2019 20:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

USKORO SASTANAK Gradska glazba Dubrovnik u problemu puno većem od samog Božićnog koncerta

26.11.2018 @ 20:28 Dulist Grad / Kultura

Podijelite:

Poštovani prijatelji Gradske glazbe Dubrovnik, tradicionalnog Božićnog koncerta Gradske glazbe Dubrovnik, nažalost ove godine neće biti… Naime, zbog sve većeg problema okupljanja glazbenika na probe kao i nedostatka mladih snaga, nismo u mogućnosti pripremiti koncert – ističu iz Gradske glazbe Dubrovnik na svom Facebooku.

Ipak, kako bi pokušali iznaći makar neko rješenje za ovaj problem, pokušat će se organizirati 10. prosinca. Više pročitajte u nastavku objave:

Problem nije samo u neodržavanju Božićnog koncerta nego je problem kudikamo veći tako da je došlo i do pitanja opstojnost glazbe. Ovaj problem ne možemo sami riješiti te pozivamo sve ljude dobre volje, bivše članove i prijatelje Gradske glazbe Dubrovnik da se nađemo u ponedjeljak 10. prosinca u 20 sati u prostorijama glazbe u Karmenu, kako bi zajedno pokušali pronaći rješenje, te tradiciju dugu 175 godina održali i dalje…

Nakon objave, naši glazbenici dobili su i mnoštvo komentara potpore, te se nadamo i kako će lijepa ideja glazbe, tako dugovječna, opstati i stvarati i dalje. Ipak se radi o jednoj od najdugovječnijih dubrovačkih institucija, a prenosimo i nešto više o povijesti:

Gradska glazba Dubrovnik je udruga građana koja je osnovana 1843. godine, te od tada pa sve do danas neprekidno djeluje i postoji. Tijekom svog postojanja mijenjala je nazive, ali sama bit Glazbe kao puhačkog orkestra koji svojim promenadnim koncertima i koncertima ozbiljne glazbe uveličava sve značajnije datume tijekom godine u Dubrovniku, nije se promijenila već 175 godine.

Kao jedna od najstarijih udruga u Hrvatskoj i Europi, Gradska glazba Dubrovnik okuplja u svom članstvu profesionalne glazbenike i amatere svih naraštaja i zanimanja, od učenika, studenata, inženjera, doktora, radnika, umirovljenika, profesora i arhitekta koji svi zajedno zbog svoje ljubavi prema glazbi provode svoje slobodno vrijeme družeći se i svirajući razna glazbena djela.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana