Zanimljivosti

Uskoro prvi muzej vinogradarstva i vinarstva

Zbirka predmeta i idejno rješenje interijera za postavu budućeg Prvog hrvatskog muzeja vinogradarstva i vinarstva predstavljeni su u Dubrovniku i u prostoru Poljoprivredne zadruge Putnikovići.

 – Drago mi je da se prepoznala potreba, pronašao potreban prostor i prihvatila ideja da cjelovit Projekt vinskog muzeja bude upravo na  Pelješcu, oazi crnih vina. Raduje me vijest da su grubi radovi pri kraju i da prikupljene eksponate možemo izložiti za razgledavanje brojnim posjetiocima pelješkog vinogorja. Podrške stižu sa svih strana i pred nama je još jedan veliki zahvat oko pripreme i uređenja zemljišta za prvi vinogradarski park na ovim prostorima. Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva bit će još jedna nadopuna vinsko-turističkoj ponudi na Pelješkim vinskim putima kao i turističkoj ponudi Dubrovačko-neretvanske županije – istaknuo je Želimir Bašić, autor Projekta vinskog muzeja i donator vrijedne zbirke predmeta i zapisa o povijesti vinogradarstva i vinarstva.

Budući muzej, Pelješki vinski puti i Napoleonov put  trenutni su prioriteti vinsko-turističke ponude Pelješca koju bi trebalo ujediniti i kao cjelovit sadržaj ponuditi brojnim turistima i vinoljupcima, a sve u cilju da Pelješac postane ciljana vinsko-turistička destinacija.

 

Pročitajte još

Videoserijal nadbiskupa Želimira Puljića o Ivanu Pavlu II, počasnom građaninu Grada Dubrovnika

Dulist

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija